Fudbal

Lukeba produžio ugovor sa Lajpcigom

Lukeba produžio ugovor sa Lajpcigom
Foto: Twitter / Printscreen | Lukeba produžio ugovor sa Lajpcigom

​Fudbaler RB Lajpciga, Kastelo Lukeba, produžio je danas ugovor sa njemačkim klubom do 2029. godine.

Tu informaciju je RB Lajpcig prenio putem sajta kluba.

"Prelazak u Lajpcig je bio savršen za moj razvoj. Brzo sam dobio dosta minuta na terenu i uspio sam da preuzmem odgovornost. Uvijek sam imao podršku svih u klubu, naših navijača i mojih saigrača. Osjećam kao da mi je RB Lajpcig sada druga porodica. Ovde je lako mladim igračima kao meni da se naviknemo i da napredujemo svakog dana. Biti u mogućnosti da treniram na najvišem nivou i da konstatno igram protiv najboljih timova na svijetu je prosto fantastično. Radujem se igranja još dosta utakmica za RB Lajpcig i daću sve od sebe da nam pomognem da budemo uspješni", rekao je Lukeba, a prenio klub.

Lukeba (21) je u Lajpcig došao u avgustu prošle godine iz Olimpik Liona, a od tad je odigrao 48 utakmica za njemački klub.

"Za samo godinu dana Kastelo se razvio u jednog od najboljih defanzivaca Bundeslige. Odigrao je veliku ulogu u kompaktnosti naše odbrane u dosadašnjem toku sezone. Nije samo dobar u oduzimanju lopte, već i neko ko može da ima ključnu ulogu u kreaciji igre iz odbrane. Njegovo startovanje na loptu, dodavanje, pribranost sa loptom u posjedu, brzina i svestranost, što mu dozvoljava da igra i na štoperu, i na beku, čine ga izvanrednim fudbalerom. Jako nam je drago što je Kastelo potpisao još duži ugovor sa nama, i da vidi svoju budućnost u Lajpcigu", naveo je sportski direktor RB Lajpciga Ruven Šreder.

RB Lajpcig je drugi na tabeli Bundeslige sa istim brojem bodova kao prvoplasirani Bajern Minhen, prenose "Sportske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije