Fudbal

Liverpul kao tihi ubica: Slot pravi novi udarni trio

Liverpul kao tihi ubica: Slot pravi novi udarni trio
Foto: Tanjug / AP | Liverpul kao tihi ubica: Slot pravi novi udarni trio

​Fudbaleri Liverpula pobijedili su Brentford rezultatom 2:0 (1:0) na svom "Enfildu" u okviru 2. kola Premijer lige.

Možda jesu jedini tim u Premijer ligi, pa i u ostalim najjačim šampionatima u Evropi, koji nije doveo nijedno pojačanje za prvi tim, ali Liverpul u ovom momentu ne pokazuje da im bilo šta nedostaje.

Međutim, činjenica je da je sezona duga, da će doći i povrede i da će im biti neophodan kvalitet, posebno na pozicijama štopera i zadnjeg veznog, a tu dubinu trenutno nemaju.

No, imaju znatno bolju igru nego li što su prikazali na premijeri protiv Ipsviča. Bili su konstantni tokom čitavog meča za razliku od prošle utakmice, a napadački trio u sjenci podsjeća na onaj koji su sa Mohamedom Salahom činili Roberto Firmino i Sadio Mane. Demonstrirali su da će i ovog puta iz kontranapada otključavati odbrane rivala i u 13. minutu su fenomenalno odigrali od Salaha, preko Žote, do Dijaza za najavu žurke na "Enfildu". 

Brentford je pokušavao, ali uzalud. Niti su bili konkretni, niti dovoljno brzi, niti imali dobru ideju. 

Mogao je Liverpul daleko ubjedljivije da slavi i mnogo ranije da riješi pitanje pobjednika da Mark Fleken nije imao svoje popodne. Nizozemac je blistao i sprečavao egzekucije mnogih.

Konačan rezultat djelo je Mohameda Salaha koji je karakteristično utrčao sa desnog krila i pogodio ljevicom pokraj Flekena.

Liverpul je u dva kola postigao četiri pogotka, nije primljen nijedan, a sve pred okršaj sa Mančester Junajtedom idućeg vikenda. Brentford piše prvi poraz poslije trijumfa nad Kristal Palasom, navode "Sportske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije