Fudbal

Liga nacija: Velika pobjeda "orlova" u Leskovcu (VIDEO)

Liga nacija: Velika pobjeda "orlova" u Leskovcu (VIDEO)
Foto: UEFA.com | Liga nacija: Velika pobjeda "orlova" u Leskovcu (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije pobijedila je večeras Švajcarsku sa 2:0 u Leskovcu u meču 3. kola A divizije Lige nacija.

Gosti su bili dominatniji u prvih dvadesetak minuta utakmice, imali su veći posjed lopte i bili opasniji po gol protivnika. Ekipa Dragana Stojkovića Piksija dobro je bila pozicionirana ali kako je vrijeme odmicalo situacije pred golom Predraga Rajkovića su postajale ozbiljnije.

Tek negdje oko polovine prvog poluvremena "orlovi" su ofanzivno živnuli a najviše problema defanzivcima gostiju po lijevoj strani zadavao je Veljko Birmančević.

U 33. minutu zastao je dah svima na stadionu u Leskovcu kada se Bril Embolo našao u gol šansi ali njegov udarac sa udaljenosti od oko desetak metara prošao je tik pored lijeve stative.

U 39. minutu opet uzbuđenje ali ovaj put pred golom Švajcarske. Aleksandar Mitrović i Manuel Akanđi su bili u duelu. "Orlovi" su tražili jedanaesterac ali to kod sudije nije urodilo plodom.

I taman kada su svi bili spremni za odmor, Srbija je imala slobodan udarac sa lijeve strane. Samardžić je zavrnuo loptu i poslao je peterac a ona se odbila od nečije noge i otišla pravo u mrežu.

U prvi mah su svi pomislili da je Strahinja Pavlović igrao zadnji ali su to ipak bili Nikola Milenković i Nik Elvedi. Prvo je rečeno da je u pitanju autogol veziste Švajcarske ali je na kraju pogodak ipak pripisan Milenkoviću.

 

Luka Joviće se u 47. minutu izborio za veliku šansu, sve je uradio kako treba, oslobodio se čuvara i uputio udarac ka golu ali golman gostiju Gregor Kobel je bio dobro postavljen i spriječio najgore po svoj tim.

Odbrana Švajcaraca kapitulirala je u 62. minutu a svi su još jednom mogli da se uvjere u kvalitet Mitrovića.

U maniru rasnog napadača je pretrčao pedesetak metara i krajnjin naporom spriječio loptu da izađe u aut. Potom je solo prodorom bez ustezanja napao kazneni prostor protivnik a onda odmjerenim i preciznim udarcem pogodio malo ispod desnih rašlji za 2:0.

 

Švajcarci su u imali jedanaesterac kada je u Dan Endoji pobjegao Kosti Nedeljkoviću kojem nije ostalo nipta drugo nego da ga obori. Loptu je na bijelu tačku postavio Embolo ali njegov udarac je "pročitao" čuvar mreže "orlova" Predrag Rajković i ostavio svoj tim u komfornoj prednosti.

 

Zaprijetili su Švajcarci u nekoliko navrata ali rezultat na semaforu se nije mijenjao.

U drugom meču Grupe 4 Španija je u gostima savladala Dansku sa 1:0, Španci su prvi sa sedam bodova, Danci su drugi sa šest, Srbija ima četiri a Švajcarci su i dalje na nuli.

U utorak Srbija gostuje kod Španije a Švajcarci dočekuju Dance.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije