Fudbal

LK: Bravo šokirao Zrinjski u Mostaru

LK: Bravo šokirao Zrinjski u Mostaru
Foto: HŠK Zrinjski | LK: Bravo šokirao Zrinjski u Mostaru

Fudbaleri Zrinjskog poraženi su večeras na domaćem terenu u prvoj utakmici drugog pretkola Lige konferencije od ekipe Bravo iz Slovenije.

Gosti su slavili sa 1:0 i tako stekli prednost pred revanš susret u Ljubljani.  

Prvu veliku priliku imali su domaći u 15. minuti, Ćuže je šutirao sa desetak metara iskosa, no stativa je saveznik gostiju.Odmah je uslijedila kazna. U prvom pravom napadu Bravo je poveo u 17. minuti. Nakon jednog ubačaja i gužve u šesnaestercu najbolje se snašao Ivanšek koji pogodio za 1:0. 

Do kraja prvog dijela “Plemići“ su preuzeli terensku incijativu, ali do pogotka nisu mogli. Najbliži poravnanju bio je Kiš, ali je njegov udarac sjajno zaustavio golmana slovenačkog tima. 

U drugom dijelu apsolutna dominacija Zrinjskog, ali odbrana gostiju je večeras bila pefektna. Zatvorili su sve prilaze gola i nisu dopustili domaćinu gotovo niti jednu ozbiljnu priliku. Zrinjski će definitvno morati bolje u revanšu ukoliko želi prolaz dalje. 

Podsjetimo, Zrinjski je prošle sezone ispisao istoriju i postao prvi bh. klub koji je igrao grupnu fazu jednog UEFA takmičenja, a to je bila Liga Konferencija. Revanš utakmica igra se za sedam dana u Sloveniji. 

Pobjednik ovog dvomeča u trećem pretkolu Lige konferencija igraće protiv poraženog iz duela Panatinaikos Botev Plovdiv. Prvi meč riješio je PAO koji je večeras slavio sa 2:1

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije