Fudbal

Kros: Valjda ću moći da živim sa novcem koji imam

Kros: Valjda ću moći da živim sa novcem koji imam
Foto: Tanjug/AP | Kros: Valjda ću moći da živim sa novcem koji imam

Toni Kros je već nekoliko dana u fudbalskoj penziji. Šokirao je njemački as i čelnike Reala i Njemačke kada je odlučio prije mjesec dana da okači kopačke o klin i to kada je podizao trofeje prvaka Španije i svoju šestu UEFA Ligu šampiona.

Na UEFA EURO je bio lider Njemačke, eliminacija od Španije u produžetku označila je i njegov kraj.

U podkastu "Lenc i Preht" govorio je mnogim temama, malo je podigao buru u svojoj zemlji rečenicom "da Njemačka nije više ista zemlja kao prije 10 godina" i da bi "bio mirniji da mu ćerka izađe u grad u Španiji nego u Njemačkoj".

Međutim, domaćine podkasta zanimalo je zašto je sjajni as odbio silne milione iz Saudijske Arabije, kada je već procijenio da mu je dosta fudbala na "top nivou".

"Zaradio sam više nego dovoljno igrajući za Bajern i Real. Ako ne mogu da preživim sa novcem koji imam, vjerovatno neću moći ni da podnesem budućnost", rekao je Kros.

Imao je na stolu nevjerovatnu ponudu iz arapskog svijeta.

"Sada imate priliku u Arabiji da zaradite za godinu dana duplo više nego igrajući 15 godina u Drugoj ligi Njemačke. I to je u redu, ali svako sam bira".

Žao mu je što vikendom najčešće nije mogao da bude sa djecom i porodicom, da se nikad nije žalio na svoj posao jer "zna da radi kraće nego obični radnici koji odu ujutro a vrate se sa radnog mjesta uveče".

Osudio je Kros nedostatak "suštinski pozitivnog stava prema životu", svoju djecu će usmjeravati samo na jedan način.

"Želim da moja djeca pokušaju da budu najbolja u onome što rade", zaključio je Kros.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije