Fudbal

Kovačić: Pokazati da smo pravi kad je najpotrebnije

Kovačić: Pokazati da smo pravi kad je najpotrebnije
Foto: HNS | Kovačić: Pokazati da smo pravi kad je najpotrebnije

Hrvatska reprezentacija večeras igra utakmicu s Italijom u trećem kolu Grupe B Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Vezni igrač Mateo Kovačić istakao je da „vatreni“ žele pokazati da su pravi kad je najpotrebnije.

"Bit će mi drago ponovno se susresti s nekim italijanskim igračima, posebno Jorginhom, ali očekuje nas teška utakmica protiv kvalitetne i organizirane Italije. Jako cijenim Spaletija, taktički je fenomenalan i očekujemo kvalitetnu Italiju. Znamo koji nam je cilj i moramo biti pravi, kao što smo puno puta bili kad je bilo najpotrebnije", kaže Kovačić.

Dotakao se i predviđanja mnogih da je Euro u Njemačkoj kraj ove generacije „vatrenih“.

"Ne razmišljamo o tome je li Luki ovo zadnje veliko natjecanje, ponosni smo što je s nama i što nas vodi te da ćemo pokazati što možemo. Neka nas povede i večeras, samo smo fokusirani na Italiju, ništa drugo. Ne razmišljamo da je ovo kraj generacije, samo želimo što dulje ostati na turniru, da odigramo sutra kao što znamo", objasnio je Kovačić i dodao:

"Osjećamo se dobro, ali nismo pokazali svoje pravo lice, a nogomet nam pruža novu priliku za to. Svatko ima pravo razmišljati što želi, a nama je ponos i čast igrati za Hrvatsku".

Govorio je o vezi Modrić - Kovačić - Brozović

"Ne osjećamo pritisak, nas trojica smo dobri i van terena, puno pričamo. Znamo što nije bilo dobro, nismo bili mirni i kompaktni kao inače, i tada naša igra pati. Nije to bilo na razini na kojoj možemo biti, sada protiv Italije moramo bolje. Često smo igrali zajedno i moramo pokazati da možemo bolje", kaže Kovačić.

Spomenuo je i svoje iskustvo iz Italije.

"Puno sam naučio u Italiji, pogotovo o disciplini i taktici. Svi su mi treneri tamo pomogli za daljnju karijeru. Došao sam u Italiju vrlo mlad i Italija mi je mnogo pomogla da se razvijem i poboljšam, pogotovo u obrambenim zadacima", prisjetio se Kovačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije