Fudbal

Konteov omiljeni špic stiže da bude zamjena Osimenu

Konteov omiljeni špic stiže da bude zamjena Osimenu
Foto: Twitter / Printscreen | Konteov omiljeni špic stiže da bude zamjena Osimenu

​Fudbalski klub Napoli dogovorio je lične uslove sa belgijskim napadačem Romeluom Lukakuom, javlja Đanluka di Marcio.

Već neko vrijeme poznato je da su sve strane u kontaktu i da će se transfer izvjesno dogoditi. A, sada kako je jasno da će Viktor Osimen za više od 100.000.000 evra krenuti put Pariza, sve smo bliži zvaničnom dolasku Romelua Lukakua u Napulj.

S njim je dogovorena trogodišnja saradnja uz platu od šest miliona evra po sezoni, a preostaje samo da se Napoli i Čelsi pronađu oko obeštećenja. Engleski klub traži 35 miliona, Italijani će pokušati da cifra bude nešto niža.

Ono što je jasno - Antonio Konte će dobiti svog omiljenog špica, ali će i Lukaku igrati kod svog omiljenog trenera pod čijom je palicom žario i palio u Interu od 2019. do 2021 kada je dao 64 pogotka u dvije sezone.

Antonio Konte vjeruje da će se Lukaku savršeno uklopiti u njegov sistem igre i da bi mogao da čini ubojiti tandem sa Hvičom Kvarachelijom kojeg Napoli ne planira da pusti ni pod razno. 

Lukaku je upisao samo jednu asistenciju na Evropskom prvenstvu. Poništena su mu čak tri gola, propisno se i ispromašivao, ali je na taktičkom planu radio mnogo dobar posao. Realizacija je izostajala, prense "Sportske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije