Fudbal

Karačić: Izostanci ne smiju biti razlog da ne budemo pravi

Karačić: Izostanci ne smiju biti razlog da ne budemo pravi
Foto: NK Široki Brijeg | Karačić: Izostanci ne smiju biti razlog da ne budemo pravi

Priliku za povratak na pobjednički kolosijek fudbaleri Širokog Brijega imaće u petak navečer na Pecari gdje će ugostiti GOŠK iz Gabele.

Utakmicu 7. kola WWin lige BiH počinje u 20.15 a najavili su je trener Toni Karačić i defanzivac Stipe Vučur.

Bez obzira na veliki broj povrijeđenih igrača u kadru, šef stručnog štaba Širokog Brijega je naglasio kako od svojih igrača traži isključivo pobjedu protiv GOŠK-a.

„Naša loša izvedba u Doboju i veliki broj ozlijeđenih igrača ne smije nas pokolebati. Protiv GOŠK-a moramo odigrati kvalitetnu, mušku utakmicu. Nikakvi izostanci ne smiju biti razlog da ne budemo pravi u novoj utakmici pred našim navijačima. Pozivam navijače da nas podrže i da zajedno dođemo do pobjede i povratka na pobjednički kolosijek“, kazao je Karačić.

Za GOŠK je kazao kako je riječ o ekipiu koja se još uvijek slaže i koja kao takva svima može biti neugodan suparnik.

„U zadnjoj utakmici protiv Željezničara s igračem manje su izdržali gotovo do same završnice utakmice. Od početka se želimo nametnuti na terenu i doći do bodova. Nema laganih protivnika u ovoj ligi i to se najbolje vidi po rezultatima“, smatra Karačić.

I Stipe Vučur koji se ustalio u ekipi u odbrani dijeli trenerovo mišljenje.

„U prošlim utakmicama smo vidjeli kako nema lakih protivnika. Siguran sam kako nas i protiv GOŠK-a očekuje zahtjevna utakmica“, smatra Vučur.

Jedan od stubova obrane Širokog Brijega kazao je kako ekipi puno znači igrati pred tribinama „Pecare“ i pozvao je navijače da ih podrže na putu do nove pobjede.

„Puno nam znači igranje pred našim navijačima. Svjesni smo kako nismo dobro odigrali prve dvije domaće utakmice i nismo uzeli dovoljan broj bodova. Zbog svega toga u sljedećoj utakmici želimo pokazati pravo lice i uzeti tri boda“, kaže Vučur.

Zdravstveni bilten Širokog Brijega pred ovu utakmicu nije nimalo povoljan. U kadru sigurno neće biti Dino Ćorić, Zvonimir Kožulj, Marko Matić, Ivan Jukić i Filip Taraba.

Na Pecari će pravdu dijeliti Antonio Tomić iz Kreševa s pomoćnicima Ivom Maglicom iz Livna i Pericom Maskaljevićem iz Orašja. Četvrti sudija je Armin Kukić iz Bugojna, a u VAR sobi su Antoni Bandić iz Gruda i Davor Beljo iz Mostara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije