Fudbal

Kalafiori častio Španiju golom za osminu finala

Kalafiori častio Španiju golom za osminu finala
Foto: UEFA.com | Kalafiori častio Španiju golom za osminu finala

Fudbaleri Španije večeras su riješili pitanje plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj jer su sa 1:0 pobijedili Italiju u meču 2. kola Grupe B.

Prvih 45 minuta utakmice u "Veltins Areni" u Gelzenkirhenu proteklo je u apsolutnoj dominaciji Španaca. "Crvena furija" je imala bolji posjed lopte, 13 udaraca od čega je devet išlo ka golu (Italija imala tek jedan i to bezopasan) ali nijednom nisu uspjeli da savladaju Đanluiđija Donarumu.

Najbliži tome su bili u drugom minutu kada je Pedri glavom uputilo loptu a Donaruma je  paradom izbio u korner. U istoj poziciji je osam minuta kasnije bio i Niko Vilijams ali njegov udarac glavom završio je pored gola.  

Uslijedio je mirniji period igre, Španci su bili opasniji ali rezultat se nije mijenjao do kraja prvog poluvremena.

Ono što napadači Španije nisu uspjeli uradio je defanzivac "azura" Rikardo Kalafiori u 55. minutu. Vilijams je poslao je oštru loptu, Donaruma ju je dotakao i skrenuo tek toliko da se odbij od koljena iznenađenog Kalafiorija i završi u mreži.

 

Nastavili su Španci sa pritiscima, kontrolisali tok lopte ali izostala je dobra završnica. Italija se malo probudila, selektor Lučano Spaleti napravio je dvije dvostruke izmjene ali ništa se značajnije nije promijenilo na terenu. Vilijams je u 71.  sjajnim udarcem zatresao prečku i prava je šteta što udarac nije bio malo precizniji jer bi ovo definitivno bio najljepši gol dosadašnjeg dijela EP.

Italijani su prvi korner imali tek u 84. minutu što dovoljno govori koliko je golman Španije Unaj Simon imao posla večeras.

Španci su i dalje prvi na tabeli sa šest bodova i u posljednjem kolu u ponedjeljak igraju protiv Albanije dok će Italija i Hrvatska u direktnom okršaju tražiti prolaz dalje. Italijanima valja i remi jer imaju pobjedu protiv Albanije dok "vatreni" moraju da jure pobjedu ako žele da sigurno prođu dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije