Fudbal

Juventus u strahu, razlog je Dušan Vlahović

Juventus u strahu, razlog je Dušan Vlahović
Foto: Tanjug / AP | Juventus u strahu, razlog je Dušan Vlahović

​Juventusu se žuri. Poslije slučaja "Kijeza" i odlaska Italijana u Liverpul po diskontnoj cijeni (12 miliona plus tri bonusa), klub će probati da izbjegne sličnu situaciju, u stvari lošiju jer je Srbin doveden iz Fiorentine za veći novac.

Dušan ima ugovor do ljeta 2026. pa je klub već stavio karte na sto.

Srpski napadač je plaćen u januaru 2022. 70 miliona evra, plus 10 u bonusima. On se isplatio, 103 meča, 41 gol. Do isteka ugovora Vlahoviću bi progresivno trebalo da raste plata, u posljednjoj godini ona će biti 12 miliona evra.

Juventus će do kraja septembra probati da produži ugovor sa Srbinom. Prijedlog je navodno već formulisan, obaveza do 2028. ili 2029. uz 10 miliona po sezoni, plus bonuse.

Cilj je da se dodatno motiviše Vlahović, mada se situacija izmijenila dolaskom Mote. Sada je napadač zadovoljan, novi trener ga je stavio u centar projekta, primjetno je da je Vlahović manje nervozan na terenu, da je pozitivniji, što mediji pripisuju brazilskom treneru.

On je pohvalio Vlahovića poslije neubjedljivog remija protiv Rome uz riječi da se borio kao lav, žrtvovao za ekipu i da je lider tima. 

U Juventusu su optimisti, vjeruju da će Vlahović pristati na manji ugovor, ali veće bonuse, kada papir bude na stolu, sve je u rukama Srbina koji zbog porodičnih problema propušta duele "Orlova" protiv Španije večeras i Danske za vikend u Ligi nacija, ali će sigurno predvoditi napad Juventusa za desetak dana kada poslije pauze "Stara dama" gostuje u Empoliju, prenose "Sportske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije