Fudbal

Juranović uoči Italije: Ne zamaramo se kalkulacijama

Juranović uoči Italije: Ne zamaramo se kalkulacijama
Foto: HNS | Juranović uoči Italije: Ne zamaramo se kalkulacijama

Fudbalska reprezentacija Hrvatske sutra naveče protiv Italije u trećem kolu u Lajpcigu igra utakmicu odluke na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Nakon teškog poraza na otvaranju Grupe B u derbiju protiv Španije 0:3, te drame u duelu sa Albanijom kada su u samom finišu se morali zadovoljiti samo jednim bodom (2:2), izabranici selektora Zlatka Dalića sada pomno prate dešavanja i u ostalim grupama na EURO.

Hrvatska fudbalska reprezentacija ima samo jedan osvojen bod, mada bi u teoriji sa još jednim, osvojenim protiv Italije mogla da prođe u osminu finala.

Nikada se nije desilo da neka selekcija sa dva boda ode dalje, ali sva je prilika da bi to moglo da se dogodi u Njemačkoj.

Hrvatsku pobjeda vodi dalje sigurno, a sa bodom može proći ukoliko se ostvare dva od nekoliko scenarija, uz dodatak da Španija mora da pobijedi Albaniju. Prvi scenarij je da Škotska i Mađarska odigraju neriješeno, drugi da Engleska "razbije" Sloveniju/Danska pobijedi Srbiju, te treći da Turska pobijedi Češku/Portugal pobijedi Gruziju. Inače, ukoliko timovi budu izjednačeni, prvo se gleda međusobni skor, potom gol-razlika, a onda i broj postignutih golova.

Međutim, iako je nekoliko kombinacija u igri iz hrvatskog tabora poručuju da se ne bave kalkulacijama. Protiv velike Italije žele samo jedno, a to su sva tri boda.  

„Situacija s trećeplasiranim reprezentacijama? Ne zamaramo se time, ne zamaramo se kalkulacijama, možda je nešto u malom mozgu, ali svi idemo na to da ćemo ići na pobjedu i u tom slučaju proći dalje kao drugoplasirana momčad u skupini”, kazao je Josip Juranović se uoči utakmice s Italijom poručivši da je ekipa maksimalno usredotočena kako bi Hrvatska ostvarila željenu pobjedu.

On se zahvalio i svim navijačima na velikoj podršci.

“Veliko hvala navijačima, oni su naš dvanaesti igrač, uvijek su iza nas kako god bilo. Možemo samo zahvaliti što su uz nas, bez njih ne bismo napravili ove velike uspjehe do sada”, kazao je Juranović i uporedio utakmice protiv Belgije u Kataru i protiv Italije u Leipzigu:

“Belgiji je tad trebala pobjeda, a nama bio dovoljan remi. U takvim situacijama ne razmišlja se toliko o bodu, ali kad ste na terenu i kad imate akciju da odete naprijed, u glavi vam je “možda čak i ne treba ići gore”… U ovoj će utakmici biti puno taktičkog nadmudrivanja, i mi i oni ćemo ići po pobjedu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije