Fudbal

Junajted pravi čistku: Tri igrača precrtana

Junajted pravi čistku: Tri igrača precrtana
Foto: Tanjug/AP | Junajted pravi čistku: Tri igrača precrtana

Mančester junajted muči se i u novoj sezoni. Erik Ten Hag još nema zacrtanu startnu postavu, a sada je odlučio da sa tri igrača ne nastavi saradnju po završetku ugovora.

Kristijan Eriksen, Džoni Evans i Viktor Lindelof napustiće ''Old Traford'' nakon što im budu istekli važeći ugovori sa ''crvenim đavolima''.

Eriksen je doživio preobraženje, životno i karijerno u Mančester junajtedu. Došao je ponovo na veliku scenu 2022. godine prelaskom u jedan od dva najtrofejnija kluba u Engleskoj, međutim, nije bio na zadovoljavajućem nivou. Igrao je dosta blijedo i Ten Hag ipak ne želi da nastavi saradnju sa danskim igračem, prenosi Sport klub.

Dvojica defanzivaca takođe napuštaju Mančester junajted. Starosedelac, Džoni Evans, ipak će na kraju tekuće sezone napustiti klub. Evans je dijete Mančester junajteda i proveo je niz godina u redovima ''crvenih đavola''. Imao je određenu minutažu prouzrokovanu povredama ostalih štopera, ali Junajtedu su potrebna kvalitetnija pojačanja.

Iz istog razloga i Viktor Lindelof napušta klub. Šveđanin je iz Benfike došao 2017. godine i napustiće klub poslije sedam godina igranja. U Junajtedu već planiraju nova pojačanja na poziciji štopera, a vratiće se uskoro i povrijeđeni Leni Joro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije