Fudbal

Jovo Lukić u Rumuniji, koliko će zaraditi Borac?

Jovo Lukić u Rumuniji, koliko će zaraditi Borac?
Foto: N.N. | Jovo Lukić u Rumuniji, koliko će zaraditi Borac?

Napadač Borca Jovo Lukić (25) karijeru će nastaviti u Rumuniji.

Tamošnji mediji javljaju da je Lukić postigao dogovor sa Univerzitetom Krajova. Prema informacijama portala GSP.ro, napadač se trenutno nalazi u Krajovi gdje će danas obaviti ljekarske preglede, a zatim potpisati ugovor, najvjerovatnije na četiri godine.

Rumunski mediji navode različite sume oko obeštećenja koje će pripasti Borcu. Fanatik.ro prenosi da će Univerziteta platiti Borcu oko 900.000 evra za sjajnog napadača, dok prosport.ro javlja da je iznos transfera 400.000 evra plus bonusi.

Lukić je za banjalučki Borac odigrao 136 mečeva, postigao 36 golova i upisao 9 asistencija. Postigao je i pogodak u pretkolu Lige šampiona, protiv albanske ekipe Egantije. Danas završava prelazni rok, tako da se očekuje da Lukić u toku današnjeg dana bude zvanično predstavljen. 

Lukić će se za mjesto u timu boriti sa Elvirom Koljićem (29), Ștefanom Banom (19) i Andrejom Ivanom (27. Krajova je trenutno na 2. mjestu u Superligi, sa 15 bodova nakon osam kola.  Ako bude fizički spreman, Lukić bi mogao debitovati 15. septembra za Olteni na gostovanju Poli Iaşi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije