Fudbal

Jović se seli u Romu?

Jović se seli u Romu?
Foto: Facebook/AC Milan | Jović se seli u Romu?

Fudbaler Milana, Luka Jović, ne dobija veliku priliku ove sezone. Paulo Fonseka ga hrani minutima na kašičicu, a evidentno je da se manjak igre odrazio i na golgeterske sposobnosti srpskog asa (viđeno u utakmicama u nacionalnom dresu).

Napadaču je potreban kontinuitet - opšte poznato pravilo - te uopšte nije isključeno da Luka karijeru nastavi u drugom klubu u januaru.

Međutim, državu ne bi mijenjao prema tvrdnjama italijanskih medija, s obzirom da je za njegove usluge navodno zainteresovana Roma. Klub iz "vječnog grada" je kao prvu opciju u navali ovog ljeta izabrao Artjoma Dovbika. Ukrajinac je zablistao u istorijskoj sezoni Đirone i za 30.5 miliona evra u ekipu "vučice".

Ipak, i njemu je potrebna zamjena, a kako Jović polako pada u treći plan u Milanu (prednost imaju Tami Ejbraham i Alvaro Morata), mnogo primamljivije može djelovati mjesto drugog napadača u prestonici Italije.

Romi se ne troši mnogo novca, i ideja je da se za Luku izdvoji oko milion i po evra (gore, dole). Takođe, Jović nije jedina opcija, s obzirom da se šuška kako bi zamjena za Dovbika mogao biti i Milan Đurić iz Monce.

Svakako jeftinija opcija, ali ipak manje pristupačna, s obzirom da se radi o prvom izboru u napadu. U svakom slučaju, bosanskohercegovački napadač je konkurencija "orlu", a koliko obje priče imaju pokriće, vidjeće se u januarskom prelaznom roku, koji ipak nije baš iza ugla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije