Fudbal

Ivanković: Napravili smo samo jednu grešku

Ivanković: Napravili smo samo jednu grešku
Foto: HŠK Zrinjski | Ivanković: Napravili smo samo jednu grešku

Dominirali smo svih 90 minuta i napravili samo jedn u grešku, poručio je Mario Ivanković, šef stručnog štaba Zrinjskog nakon pobjede u hercegovačkom derbiju protiv Širokog Brijega.

Zrinjski je slavio u Mostaru sa 3:0 golovima Topića, Mulahusejnovića i Barišića u meču osmog kola i preuzeo lidersku poziciju u WWin ligi Bosne i Hercegovine.

“Mislim da smo tokom svih 90 minuta dominirali, osim jedne naše greške u prvom poluvremenu kada je Široki imao šansu. Nisu nam zaprijetili. Mi smo cijelo vrijeme držali posjed i dominirali. Možda smo mogli već u prvom poluvremenu riješiti utakmicu, ali nedostajalo nam je konkretizacije, posebno u završnici. Fali nam taj završni pas“, istakao je Ivanković.

On je napravio smo četiri promjene u prvih 11 u odnosu na prethodnu utakmicu i to je donijelo dodatnu snagu.

„U drugom poluvremenu smo osvježili ekipu, a na kraju smo zabili još dva gola i zasluženo pobjedili. Rekli smo i na Grbavici da imamo 27 ili 28 igrača u rosteru, svi rade dobro i čekaju svoju šansu. Ko zasluži, dobije. Sada smo napravili rotacije kako bismo momcima pokazali šta mogu i znaju“, kazao je Ivanković i dodao:

"Neki su mogli igrati 60 minuta, a neki i duže, ali su odradili svoj posao. Ovi koji su ušli s klupe donijeli su dodatni impuls, što se na kraju vidjelo u zadnja dva pogotka. Čestitam svima na zalaganju, koncentraciji i igri tokom svih 90 minuta.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije