Fudbal

Isplati li se Mančester junajtedu da otpusti Ten Haga?

Isplati li se Mančester junajtedu da otpusti Ten Haga?
Foto: Tanjug/AP | Isplati li se Mančester junajtedu da otpusti Ten Haga?

Slavni Mančester junajted nikako da se vrati na staze stare slave, a nova sezona navijačima "crvenih đavola" donijela je samo nove probleme.

Svega sedam bodova iz šest odigranih kola, postavila je klub sa Old Traforda na tek 13. mjesto na tabeli Premijer lige, a užasan početak Premijeršipa upotpunio je poraz od Totehnema koji je mančesterskom travom protutnjao sa 0-3.

To je dovelo da toga da se ozbiljno priča o odlasku Erika Ten Haga, menadžera ekipe, kome se, istini na volju, stolica i te kako drmala i sredinom, pa i krajem prošle sezone.

Ipak, sada se čini da je poraz od Totenhema bio uvod u konačan razlaz, pa tako engleski mediji prenose da će nizozemski stručnjak imati dva meča da se "izvadi" iz blata i da ukoliko ne ostvari pozitivne rezultate, može da pakuje kofere i napusti Junajted.

Međutim, ono što bi moglo biti sporno u priči, jeste da eventualni otkaz Ten Hagu, neće biti baš finansijski jednostavan za crveni dio Mančestera.

Naime, prema novom ugovoru koji je Ten Hag potpisao prije početka ove sezone, u slučaju da dobije otkaz, klub mora da mu isplati čak 17,5 miliona funti, što je čak 21 milion evra, prenosi Goal.

Da je kojim slučajem Nizozemac dobio otkaz u junu, prije novog ugovora, klub bi bio u obavezu da mu isplati "svega" 10 miliona funti, što je oko 12 miliona evra.

Da stvar po Ten Haga bude gora, naredna dva meča su dva gostovanja i to nimalo naivnim rivalima.

Prvo će u četvrtak 3. oktobra, Mančester junajted u okviru Evropske lige gostovati u Portugalu, kod Porta.

A onda, tri dana kasnije, u okviru 8. kola Premijer lige, "crveni đavoli" će put Birmingema, gdje će na Vila Parku odmjeriti snage sa ovogodišnjim učesnikom Lige šampiona, ekipom Aston Vile.

Ako se gleda po trenutnoj formi, onda Junajted gotovo i nema nikakve šanse da ostvari rezultate koji će Nizozemca ostaviti u Mančesteru, ali ako se gleda istorija, onda nikada nemojte otpisati klub sa Old Traforda.

Ukoliko se vijesti sa ostrva koje se tiču rokova za Ten Haga potvrde kao tačne, onda ćemo vidjeti kako će se ponašati i igrači na terenu, ali i sam Ten Hag i hoće li možda biti "bušenja" menadžera, što nije rijedak slučaj u fudbalu

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije