Fudbal

Inzagi: Nema kalkulacija, Zvezda opasna iz tranzicije

Inzagi: Nema kalkulacija, Zvezda opasna iz tranzicije
Foto: Tanjug/AP | Inzagi: Nema kalkulacija, Zvezda opasna iz tranzicije

Crvena zvezda otputovala je u Milan gdje će u utorak od 21 sat odmjeriti snage sa Interom, u meču drugog kola Lige šampiona. Na konferenciji za medije uoči okršaja srpskog i italijanskog kluba govorio je i Simone Inzagi.

Strateg Neroazura ima i dalje dileme oko sastava koji će suprotstaviti ''crveno-bijelim'', posebno u napadu.

''Ostaje mi da odlučim između njih četvorice, ali postoji dobra šansa da igraju svi tokom meča. Ove sezone su nam potrebni svi igrači, jer je ona teža nego prethodna. Ne vodim se samo rotiranjem, već promjene baziram na osnovu onoga što vidim na treningu i utakmicama. Ponekad izbori nisu laki, ali novi format UEFA Lige šampiona ne dozvoljava nijednom timu da kalkuliše'', rekao je Inzagi.

Nije dao odgovor da li će Davide Fratezi početi meč.

''Tek ću na dan meča procijeniti da li će početi ili će ući. Sigurno je da će od starta igrati Pjotr Zjelinski, za preostala dva mjesta ću razmisliti. Igraće i Damfris od starta''.

Trener Intera pohvalio je narednog protivnika.

''Moramo da obratimo pažnju na Zvezdu, jaku su dobro uvježban tim koji igra veoma uspješno u njihovom šampionatu. Prilično su opasni iz tranzicije i moramo da upravljamo utakmicom na najbolji mogući način kako bismo je dobili''.

Inter kuburi sa defanzivom, što nije bio slučaj prošle sezone.

''Bilo je grešaka u oba smjera, moramo bolje da se pozicioniramo. Ne možemo kriviti defanzivce jer su kod primljenih golova krivi svi. Zato mnogo i analiziramo svaki detalj, ispravljamo. Još nam nedostaje kontinuitet koji smo imali prošle sezone, radimo svakodnevno da popravimo Inter u cjelini'', zaključio je Inzagi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije