Fudbal

Inter i Milan ne žele renovirati stadion

Inter i Milan ne žele renovirati stadion
Foto: Wikimedia | Inter i Milan ne žele renovirati stadion

MILANO – Italijanski velikani Inter i Milan ne žele da pristanu na plan renoviranja gradskog stadiona koji dijele, ali alternativni plan nisu predstavili.

Inače, kada Inter igra domaće utakmice na ovom stadionu, on se zove Đuzepe Meaca, a Milan kada igra tada mu je ime San Siro.

Nerazzurri i Rossoneri nisu za projekt WeBuild, koji promovišu lokalne vlasti i gradonačelnik Giuseppe Sala, a koji podrazumijeva renoviranje postojećeg stadiona za Evropsko prvenstvo 2032. godine, piše La Gazzetta dello Sport.

Postoji nekoliko potencijalnih razloga za ovakav stav milanskih klubova, a jedan od njih su troškovi te uticaj na broj navijača tokom eventualnog izvođenja radova.

La Gazzeta dello Sport navodi da Inter i Milan preferišu izgradnju novog stadiona u blizini lokacije San Siro, no trenutno nema konačnih planova, prenosi Klix.

Ukoliko bi se donijela odluka za izgradnju novog stadiona u San Siru, vjerovatno bi prošle godine prije postavljanja temelja, uglavnom zbog administrativnih i birokratskih razloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije