Fudbal

I to se desilo: Japan pobijedio SAD u američkom fudbalu

I to se desilo: Japan pobijedio SAD u američkom fudbalu
Foto: Screenshot YouTube | I to se desilo: Japan pobijedio SAD u američkom fudbalu

Selekcija Japana uzrasta do 20 godina savladala je reprezentaciju SAD 41:20 u polufinalu Svjetskog prvenstva u američkom fudbalu na stadionu Komonvelta u kanadskom Edmontonu.

Momci iz Zemlje izlazećeg sunca ključnu prednost su napravili već u prvoj četvrtini - 20:0!

Uzdrmani Amerikanci nisu našli rješenje za igru rivala, a u drugom kvartalu su obje ekipe upisale po tačdaun i konverziju za vodstvo Japana 27:7. Oklopnici iz kolijevke ovog sporta nisu odolijevali pritiscima japanske odbrane i nisu uspjeli da izbjegnu poraz od azijske selekcije u drugom poluvremenu.

Očekivano, mnogi Amerikanci su ocijenili da je poraz njihove selekcije od Japana sramotan, a oglasio se i wide receiver Miami Dolphinsa Tyreek Hill.

"Japan ima solidne sportiste", nasmijao je ovaj rezultat 30-godišnjaka, koji je 2019. osvojio Lombardijev trofej u dresu Kansas City Chiefsa.

Reprezentativci SAD-a pokušaće da spasiti svoju častu borbi za bronzu protiv reprezentacije Austrije, dok omladinska selekcija Japana ima priliku da vanserijski uspjeh kruniše svjetskom titulom protiv Kanade.

Oba meča su na programu u noći sa nedjelje na ponedeljak po centralnoevropskom vremenu, a ispod možete da pogledate najupečatljivije trenutke iz polufinalnog duela SAD i Japana.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije