Fudbal

Fudbalske zvijezde na humanitarnom turniru u Banjaluci: U prodaji potpisani dresovi (FOTO)

Fudbalske zvijezde na humanitarnom turniru u Banjaluci: U prodaji potpisani dresovi (FOTO)
Foto: N.N. | Humanitarni turnir u Banjaluci: Zvijezde fudbala za plemeniti cilj (FOTO)

Banjaluka je ove subote domaćin četvrtog po redu humanitarnog turnira „Mi igramo, oni pobjeđuju“, koji se održava u dvorani „Borik“.

Turnir je počeo u 11 časova, a veliko finale zakazano je za 18.30 časova.

Ove godine, turnir okuplja neke od najpoznatijih fudbalskih ekipa iz regiona. Uz domaći sastav Borca, učestvovaće i Partizan, Crvena zvezda, reprezentacija Slovenije, Rijeka, Humane zvijezde, selekcija MUP-a Republike Srpske i ekipa Novog Sada. Sve prikupljene donacije biće usmjerene udruženju za cerebralnu paralizu „Si Posibil“.

Na turniru se prodaju i potpisani dresovi fudbalskih zvijezda, a početna cijena za onaj Luke Modrića je 500 evra.

„Nastavljamo ovu lijepu tradiciju. Ovaj put sva sredstva od prodatih ulaznica, koje inače koštaju tri KM, te od prodatih potpisanih dresova Luke Modrića, reprezentacije Srbije, Saše Ilića, Benjamina Šeška, Borca i drugih idu za naše prijatelje iz udruženja ‘Si Posibil’. Pozivam sve ljude da dođu u dvoranu ‘Borik’ i podrže ovu priču,“ izjavio je organizator turnira Boro Vujić.

Igor Todorović, predsjednik udruženja „Si Posibil“, nije krio oduševljenje zbog podrške koju je udruženje dobilo od poznatih fudbalskih asova.

„Hvala organizatorima što su podržali rad našeg udruženja. Mnogo nam to znači, djeci prije svega,“ rekao je Todorović.

Među najmlađim navijačima, poseban entuzijazam pokazuje Sergej Todorović, Igorov sin, koji je s nestrpljenjem iščekivao početak turnira.

„Moj idol je Luka Modrić i jedva čekam da počne turnir,“ dodao je Sergej.

Kapiten Borca, Damir Špica, najavljuje ozbiljnu borbu za titulu.

„Prve dvije godine smo slavili na turniru, ali su nas prošle godine Slovenci iznenadili. Ove godine ponovo ciljamo vrh,“ rekao je Špica.

Darko Maletić, koji će ove godine igrati za Partizan, ističe važnost ovog događaja.

„Partizan će ove godine biti jači za Zorana Bambija Tošića. Svi smo se potrudili da ovo bude jedan nezaboravan spektakl,“ zaključio je Maletić.

Još jedna fudbalska legenda biće na ovom turniru, a to je Mehmed Meša Baždarević, koji ćza zaigrati za tim "Humane zvijezde".

Mečevi grupne faze traju 20 minuta, utakmica za treće mjesto traje 25, dok polufinalni dueli i veliko finale traju po 30 minuta. Turnir obećava sjajan fudbal, ali i priliku da se učini veliko dobro djelo za one kojima je to najpotrebnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije