Fudbal

Herojski Borac pao na Solunskom frontu: Šansa za prolazak u Banjaluci

Herojski Borac pao na Solunskom frontu: Šansa za prolazak u Banjaluci
Foto: Nikola Kulaga | Herojski Borac pao na Solunskom frontu: Šansa za prolazak u Banhjaluci

Fudbaleri Borca poraženi su u Solunu od PAOK – a rezultatom 3:2.

Izabranici Mladena Žižovića pružili su lavovski otpor. Posebno atraktivan fudbal smo imali prilike da vidimo u prvom poluvremenu kada se na odmor otišlo sa 2:2.

Otvoreno, dinamično na obe strane, ''crveno-plavi'' su pružili veliki otpor i napatili grčkog prvaka. Izgledalo je to mnogo bolje nego protiv Egnatije, vrijeme za uigravanje je očigledno itetkako potrebno, a onaj pravi Borac ćemo tek da vidimo.

Bolje je Borac otvorio drugo poluvrijeme, imao nekoliko dobrih situacija ispred gola domaćih, ali onda u 54. minuti PAOK i treći put dolazi do prednosti. Proletio je Šiškovski u prazno nakon kornera, a Trost-Ekong glavom loptu poslao u mrežu.

Imao je Borac do kraja nekoliko situacija da ugrozi golmana PAOK-a, ali je rezultat ostao nepromijenjen. Rezultat koji Žižoviću i njegovim igračima može poslužiti kao primjer, da Banjalučani mogu da se nadigravaju sa favorizovanim protivnikom, pa da u revanšu mogu i do senzacije i plasmana u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Imaju ''crveno-plavi'' na šta da budu ponosni. Biće svakako i prilike da se zapali čitava Banjaluka tog 31. kada se igra revanš. Ovo je itekako aktivan rezultat, a poslije večeras nije ni PAOK besmrtan tako da biće prilike da se našteti grčkom prvaku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije