Fudbal

Haland postaje najbolje plaćeni igrač u Premijer ligi

Haland postaje najbolje plaćeni igrač u Premijer ligi
Foto: Tanjug / AP | Haland postaje najbolje plaćen u Premijer ligi

​Norveški golgeter Erling Haland je za kratko vrijeme izrastao u važnog člana Mančester Sitija, što potvrđuju natpisi kako mu je uprava pripremila novi ugovor.

"Građani" se žele bar na neko vrijeme ograditi od ponuda drugih velikana i ugovorom Norvežanina učiniti najplaćenijim pojedincem Premijer lige.

Ali, čak i pored toga, Haland ima jednu želju i sada već famozni uslov, odnosno klauzulu u novom ugovoru koji mu garantuje odlazak u Real Madrid.

O tome izvještava "Football Insider", kao i o odluci uprave Sitija da se složi sa tom odlukom njihovog napadača da se u budućnosti otisne u izazov na "Santiago Bernabeu" stadionu.

Jasno je da će to biti ogromna operacija i da Real Madrid istu neće pokušavati neko vrijeme, što je omogućilo engleskom prvaku da se dodatno osigura, ali i nagradi svog golgetera poboljšanim uslovima.

Spekuliše se kako bi plata na sedmičnom nivou za Halanda premašivala cifru od 500 hiljada funti, pa će tako on postati bez konkurencije prvo ime na platnom spisku najbolje lige svijeta.

U novoj sezoni, 24-godišnjak je na tri utakmice već zabio sedam pogodaka i najavio još jednu sezonu rušenja raznih rekorda, prenosi "SportAM".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije