Fudbal

Hajduk pronašao zamjenu za Nikolu Kalinića

Hajduk pronašao zamjenu za Nikolu Kalinića
Foto: Facebook/HNK Hajduk Split | Hajduk pronašao zamjenu za Nikolu Kalinića

Nastavlja se turbulentno ljeto na Poljudu.

Splitski Hajduk letos je mesto šefa struke poverio Đenaru Gatuzu, dok je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stiglo najveće pojačanje u vidu Ivana Rakitića.

Uz ekipu iz prošle sezone i oporavljenog Ivana Perišića to je trebalo da lansira Bile u ravnopravnu šampionsku trku sa Dinamom i u neko od evropskih takmičenja.

Eliminacija sa međunarodne scene i slab start u šampionatu pokazali su da na Poljudu ipak nešto ne štima, što se najbolje moglo videti poslije nesuglasica sa Perišićem koji je odlučio da napusti klub.

Glavni za letošnju transfer politiku Splićana bio je Nikola Kalinić, kome je u srijedu uručen otkaz.

Hajduk je ekspresno reagovao i na njgevo mjesto je došao Fransoa Vitali.

Radi se o francuskom sportskom radniku koji je najveći trag ostavio u Lilu, gdje je boravio osam godina, od 2003. do 2011. kada su Doge uspjele da ostvare neke od najboljih rezultata u klupskoj istoriji.

Između ostalog, riječ je o čovjeku koji je otkrio Edena Azara još dok je bio dječak, a kasnije vedeta Čelsija, Real Madrida i belgijske reprezentacije.

U Splitu se vjerovatno nadaju da bi nešto slično moglo da mu pođe za rukom i u Hajduku.

Danas se igra i najveći derbi hrvatskog fudbala, u kojem će Dinamo u Zgrebu ugostiti Hajduk u sklopu šestog kola šampionata.

Duel na Maksimiru počinje u 20 časova, a uoči tog meča Modri su prvi sa 15 bodova, četiri više od ''bilih'' na trećoj poziciji, prenosi Meridian sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije