Fudbal

Gundogan o povratku: Zvao sam Pepa lično

Gundogan o povratku: Zvao sam Pepa lično
Foto: Tanjug/AP | Gundogan o povratku: Zvao sam Pepa lično

Ilkaj Gundogan vratio se u Mančester siti poslije godinu dana provedenih u Barseloni, a u intervjuu za britanske medije je otkrio kako je do toga došlo.

Njemački vezista osvrnuo se na vrijeme provedeno u Barseloni:

''Lijepo mi je bilo u Barseloni. Sve na stranu, igrao sam za jedan od najvećih klubova na svijetu. Ostvario sam jedan od dečačkih snova: da nosim Barsin grb na grudima. Možda kada ljudi pogledaju na tu sezonu pomisle da je bila neuspješna, jer nismo osvojili trofeje i iz tog ugla gledano, to je tačno. Ali, ako pogledate kako smo igrali, osvojili smo 85 bodova, samo tri manje nego godinu ranije kada je klub osvojio titulu. I imali smo za rivala veoma jaki Real'', rekao je Gundogan.

Pa je dodao.

''Za mene je privilegija igrati za Barselonu. Možda bi sve bilo drugačije da su bile druge okolnosti. Teško iskustvo, ali u isto vrijeme fantastično. Ne žalim ni zbog čega.''

A kako je došlo do povratka u Mančester – na vrlo zanimljiv način.

''Kada sam bio siguran da bi povratak u Siti bio najbolja opcija za mene, pozvao sam Gvardiolu. Bio sam vrlo nervozan prije tog poziva, ali sve je prošlo super. Moj odnos sa Pepom je uvijek bio dobar, ali nikada ne možeš da znaš kakva je situacija, kako će neko drugi reagovati. On mi je odmah rekao da kada bi sve bilo samo do njega, već sutra bismo sve završili'', istakao je Gundogan.

Nijemac je u Sitiju proveo sedam godina prije nego što je otišao u Barselonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije