Fudbal

Garnačo je najopasniji igrač Mančester junajteda

Garnačo je najopasniji igrač Mančester junajteda
Foto: Tanjug/AP | Garnačo je najopasniji igrač Mančester junajteda

Trpi šef struke Mančester junajteda, Erik ten Hag, salve kritika poslije rezultata na početku nove sezone. Djelovao je kluba sa ‘’Old Traforda’’ u nekoliko navrata kao raštimovan orkestar u Premijer ligi, ali ishodi posljednje dvije utakmice najavljuju bolje rezultate u budućnosti.

Poslije 3:0 protiv Sautemptona minulog vikenda u prvenstvu, ‘’crveni đavoli’’ su upisali najubjedljiviju pobjedu pod Ten Hagovim vodstvom. Doduše, protiv trećeligaša Barnslija u Liga kupu – 7:0.

Izveo je nizozemski stručnjak prilično snažnu postavu, sa fudbalerima poput Harija Megvajera, Kazemira, Dioga Dalota, Entonija, Markusa Rašforda, Kristijana Eriksena i Alehandra Garnača u startnih 11. Svjestan da je ovo dobra prilika da ekipa podigne samopouzdanje – i upalilo je.

Već do poluvremena je bilo 3:0, ali željni pobeda i golova, nisu se tu fudbaleri Junajteda zaustavili, već su napunili mrežu Barnslija do vrha. Rašford, Entoni, Garnačo i Eriksen su bili strelci, a Bruno Fernandes im je sa klupe pomogao asistencijama.

Glavni utisci poslije ubjedljivog trijumfa su svakako izdanja Garnača i Eriksena. Argentinac je golove proslavljao u stilu svog idola, Kristijana Ronalda i još jednom pokazao da je najopasniji fudbaler Mančester junajteda.

Kada on igra, ''crveni đavoli’’ dobijaju drugu dimenziju. Konstantno je u pokretu, pritiska odbranu rivala po svojoj strani, pokušava da napravi višak, da utrči iza leđa zadnje linije protivničkog tima – drži je na prstima. To je vrlo uspješno radio i protiv Barnlija, pa je susret okončao sa dva gola i dvije asistencije.

Interesantno je da je od početka sezone na učinku od četiri gola i tri asistencije, a ovo mu je tek drugi meč u prvoj postavi.

Eriksen je držao sredinu terena. Dominirao i izvrsnu partiju ukrasio sa dva gola u završnici. Oba puta mu je asistirao Fernandes. Čini se kao najava boljih dana za danskog fudbalera.

Ostali mečevi Liga kupa doneli su i dva iznenađenja. Dva tima iz Premijer lige ispala su poslije penala. Everton je izgubio od Sautemptona (1:1 u regularnom vremenu), dok je Preston eliminisao Fulam (1:1 u 90 minuta).

Otišlo se u 17. seriju izvođenja jedanaesteraca u duelu Prestona i Fulama, Saša Lukić je bio među igračima koji su bili precizni, ali je domaćin slavio poslije promašaja Timotija Kastanja sa jedanaest metara.

Treba istaći da je to bila i najduža penal serija u istoriji Liga kup.

Za razliku od Karamela i Kotidžera, Kristal Palas je prošao dalje, pošto je sa 2:1 savladao Kvins Park Rendžers na gostovanju. Golovi su bili djelo Edija Nketije i Eberečija Ezea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije