Fudbal

Filipović: Zvezda pokazala kvalitet za Ligu šampiona

Filipović: Zvezda pokazala kvalitet za Ligu šampiona
Foto: FK Crvena zvezda | Filipović: Zvezda pokazala kvalitet za Ligu šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde su poraženi od Benfike rezultatom 1:2 u okviru prvog kola Lige šampiona.

Iako rezultat na kraju nije bio zadovoljavajući riječi hvale za borbu i izdanje crveno-bijelih je imala legenda Zvezde - Zoran Filipović, koji je u karijeri nastupao i za portugalski tim.

„Utakmica je sama po sebi bila interesantna. Dve ekipe koje su u ovoj prvoj fazi nove Lige šampiona dale maksimum. Stil Benfike je takođe odgovarao fudbalerima Crvene zvezde. Primili smo dva nesrećna gola i to je na kraju uticalo na krajnji rezultat“, započeo je Filipović.

Povreda Mimovića peh za Zvezdu.

„U tim trenucima je za trenera sigurno teška situacija. Poremetilo je to celu filozofiju na sredini terena, pošto Milojević nije imao drugih alternativa na poziciji beka. Na Zvezdinu nesreću, nisu imali tipičnu zamenu na klupi, a to se odrazilo na igru u nastavku utakmice“, istakao je Filipović i dodao:

„Zvezda je mnogo grešila u pas igri, za razliku od Benfikinih igrača, te se može reći da je upravo to prevagnulo u jučerašnjoj utakmici. Međutim, pokazala je da ima kvalitet za ovo takmičenje. Očekujem od novih pojačanja da će značajno doprineti timu i da će iz dana u dan dostizati sve veći nivo forme. Došli su skoro, zato treneru treba vremena da sve to uklopi, s toga u nastavku takmičenja očekujem sve bolju igru“.

Ambijent na Marakani uticao na portugalsku ekipu.

„Oni su iskusni igrači, doživeli su ovakvu vrstu ambijenta mnogo puta. Ipak, na Marakani je specifična atmosfera, a moglo se videti da su u pojedinim trenucima fudbaleri Benfike bili nesnađeni. Upravo su to iskoristili igrači Crvene zvezde i bili dominatniji u drugom poluvremenu. Nisu iskoristili sve prilike, ali su pokazali kvalitet vredan učešća u Ligi šampiona“, završio je Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije