Fudbal

Filip Dangubić novi fudbaler Željezničara

Filip Dangubić novi fudbaler Željezničara
Foto: Adem Ćatić, www.fkz.ba | Filip Dangubić novi fudbaler Željezničara

Sada već bivši napadač Kauno Žalgirisa, Filip Dangubić (29), novi je fudbaler Željezničara, a potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu, objavio je sarajevski klub.

Filip Dangubić je rođen 5. maja 1995. godine u Rijeci. Ponikao je u HNK Rijeka iz kojeg je igrao na posudbama u Pomorcu, Krki, Krskom i Celju. Iz ekipe Rijeke potom prelazi u Spartak iz Trnave, a u Slovačkoj je još igrao za Senicu. Uslijedio je odlazak u Rumuniju gdje je nosio dresove Činadije i UTA Arada, a između ta dva kluba odigrao je sjajnu sezonu u Celju. Od januara 2023. godine je u Litvaniji. Prvo je igrao za Hegelman, a od marta ove godine član je Kauno Žalgirisa za koji je postigao 12 golova.

Dangubić igra na poziciji centralnog napadača, a pokriva i još nekoliko ofanzivnih pozicija. U slovenskoj Prvoj ligi postigao je 30 golova, u litvanskom prvenstvu 28 pogodaka, a mreže je tresao i u rumunskoj Superligi, kupovima Slovenije, Litvanije i Slovačke, te u kvalifikacijama za Ligu Prvaka i Evropa Ligu. 

Dangubić će večeras od 18:00 sati obaviti prvi trening sa ekipom, saopštio je Željezničar. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije