Fudbal

Ferguson izabrao Ten Hagovog nasljednika

Ferguson izabrao Ten Hagovog nasljednika
Foto: Tanjug/AP | Ferguson izabrao Ten Hagovog nasljednika

Kada ser Aleks Ferguson nešto kaže to ima posebnu težinu. Iskusni fudbalski znalac četvrt vijeka je proveo na klupi Mančester junajteda od kojeg je napravio svjetskog giganta, ali i u penziji nadzire dešavanja na ''Old Trafordu''.

Usljed loših rezultata na početkusezone opasno se ljulja klupa menadžeru Eriku Ten Hagu, a italijanska La Gazzetta dello Sport prenosi da je uprava Junajteda dala nizozemskom stručnjaku dvije utakmice fore da popravi utisak kako bi izbjegao otkaz.

Isti izvor navodi da su u engleskom klubu identifikovali nekoliko vrhunskih trenera kao moguće nasljednike Ten Haga, među kojima su Simone Inzagi i Tomas Tuhel. Međutim, Ferguson na klupi Junajteda želi Masimilijana Alegrija.

Italijanski stručnjak je slobodan od rastanka sa Juventusom nakraju prošle sezone, a u svojoj dosadašnjoj karijeri sjedio je na klupi ''stare dame'', Milana, Kaljarija, Sasuola, Leka, Groseta, SPAL-a i Agljanezea.

Alegri je šest puta bioprvak Italije, pet puta osvajač Kupa, a ukoliko preuzme kormilo slavnog kluba biće mu to prvo inostrano iskustvo.

Junajted u četvrtak igra sa Portom u Ligi Evrope, pa za vikend gostuje Aston Vili, što bi mogle da budu posljednje utakmice sa Ten Hagom na klupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije