Fudbal

Faruk Hadžibegić u Zenici okuplja „zmajeve“

Faruk Hadžibegić u Zenici okuplja „zmajeve“
Foto: N/FS BiH | Faruk Hadžibegić u Zenici okuplja „zmajeve“

Fudbalska reprezentativci Bosne i Hercegovine okuplja se danas u Trening centru Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH u Zenici gdje će se pripremati za utakmice nastavka kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo sa Portugalom i Luksemburgom.

Prvi su na pripreme stigli Nemanja Bilbija, Siniša Saničanin, Dal Varešanović, Smail Prevljak, Adrian Leon Barišić, Kenan Pirić, Luka Menalo, Nikola Vasilj, Hrvoje Miličević i Benjamin Tahirović.

Nakon Ermedina Demiorovića, selektor Faruk Hadžibegić neće moći računati ni na Radeta Krunića, zbog povrede koljana. Umjesto njih dvojice, selektor je pozive uputio Sanjinu Prciću i Saidu Hamuliću koji nastupaju za francuske klubove Strasbourg i Toulouse.

“Vjerujem da će ovi momci nadomjestiti izostanak Krunića i Demirovića, pa čak ekipi dati i jedan novi elan. Danas počinju pripreme i nadam se da više nećemo imati problema sa povredama, kako bismo se što bolje spremili za ono što nas očekuje, a svi zajedno ćemo navijati da nam se kapiten Edin Džeko okiti titulom prvaka Evrope i da u dobrom raspoloženju odemo na megdan Portugalu”, istakao je Faruk Hadžibegić.

Utakmicu protiv Portugala fudbaleri BiH će igrati 17. juna u Lisabonu, a tri dana kasnije na zeničkom „Bilinom polju“ dočekuju Luksemburg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije