Fudbal

FK "Bratstvo" i "Lauš": Na terenu rivali, poslije utakmice prijatelji (FOTO)

FK "Bratstvo" i "Lauš": Na terenu rivali, poslije utakmice prijatelji (FOTO)
Foto: Ustupljena fotografija | FK "Bratstvo" i "Lauš": Na terenu rivali, poslije utakmice prijatelji

GRADIŠKA – Derbi utakmica Regionalne lige Republike Srpske, grupa zapad, između vodećeg "Bratstva" iz Kozinaca i drugoplasiranog "Lauša" iz Banjaluke, ove sedmice predstavljala je centralni sportski događaj u Gradišci.

Utakmica je završena podjelom bodova, (2:2) uz veliki broj šansi za golove na obje strane.

Brojna publika, zadovoljna je napustila stadion, a dobre poteze igrača oba tima, nagradila je aplauzom.

Tako je bilo i prilikom izlaska sa terena, zbog izmjene, dvostrukog strijelca Luke Mizdraka (FK "Lauš") koji je bio centralna sportska ličnost. 

Kada je označen kraj utakmice, igrači dva tima, rivalitet su zamijenili zajedničkom večerom i druženjem, uz nezaobilazne fudbalske razgovore.

"Za nas je sportski duh u prvom planu. Na tome insistiramo. Nesportsko ponašanje za nas nije prihvatljivo. Svako je u prilici da pokaže šta zna i koliko može na terenu. Za to smo stvorili uslove, imamo veliki broj mladih fudbalera, podršku u selu i lokalnoj zajednici", kazao je za "Nezavisne novine" Đuro Bjelobrk, predsjednik FK "Bratstvo" Kozinci. On je naglasio da njegov tim ima ambiciju da osvojili titulu prvaka.

Iste planove ima i "Lauš" ali to nije poremetilo dobre odnose dva kluba. Nakon utakmice, kažu u FK "Bratstvo", posebno su obradovani porukom zahvalnosti koja je na njihovu adresu stigla sa Lauša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije