Fudbal

FIFA odredila gdje će se igrati finale klupskog SP

FIFA odredila gdje će se igrati finale klupskog SP
Foto: Shutterstock.com/Tanjug | FIFA odredila gdje će se igrati finale klupskog SP

CIRIH - Finale Svjetskog klupskog prvenstva 2025. godine, prvog u novom formatu sa 32 kluba, igraće se na stadionu MetLife u predgrađju Njujorka, saopštila je Svjetska fudbalska federacija (FIFA) i istovremeno odredila još 11 stadiona na kojima će se igrati utakmice od 15. juna do 13. jula sljedećeg ljeta.

Finale će biti igrano 13. jula na stadionu MetLife u predgrađju Njujorka čiji je kapacitet 82.500 mjesta, saopštila je sinoć FIFA.

Na istom stadionu biće igrano i finale Mondijala 2026. godine. Osim na stadionu MetLife, utakmice SP će se igrati u još 10 drugih američkih gradova - Atlanti, Šarlotu, Sinsinatiju, Los Anđelesu, Majamiju, Nešvilu, Orlandu, Filadelfiji, Sijetlu i Vašingtonu, kao i na dva stadiona u Orlandu.

Na prvom Svjetskom klupskom prvenstvu u novom formatu igraće 32 kluba, a takmičenje će se ubuduće održavati na svake četiri godine. Trenutno su poznata 30 od 32 kluba učesnika SP. Evropu će predstavljati 12 klubova: Čelsi, Mančester Siti (Engleska), Real, Atletiko Madrid (Španija), Bajern, Borusija Dortmund (Nemačka), Inter, Juventus (Italija), Pari Sen Žermen (Francuska), Porto, Benfika (Portugalija), Salcburg (Austrija). Iz Azije će igrati Al-Hilal (Saudijska Arabija), Urava (Japan), Al Ain (Ujedinjeni Arapski Emirati) i Ulsan (Južna Koreja). Afriku će predstavljati Al Ahli (Egipat), Vidad (Maroko), Esperans (Tunis) i Mamelodi Sandauns (Južna Afrika). Severnu i Centralnu Ameriku predstavljaće Monterej, Leon i Pačuka (Meksiko) i Sijetl (Sjedinjene Američke Države). Predstavnici Južne Amerike su Palmeiras, Flamengo i Fluminense (Brazil), River Plata i Boka Juniors (Argentina). Predstavnik Okeanije biće Oklend Siti (Novi Zeland).

Ostala su još dva upražnjena mjesta, jedno za klub iz Sjedinjenih Američkih Država, domaćina takmičenja, i jedno za osvajača Kopa Libertadores ili finalistu ako takmičenje osvoji River Plata koja već ima obezbjeđeno mesto. U polufinalu Kopa Libertadores igraju Atletiko Mineiro (Brazil) - River Plata i Botafogo (Brazil) - Penjarol (Urugvaj), prenosi tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije