Fudbal

Džeko postaje "milioner"

Džeko postaje "milioner"
Džeko postaje "milioner"

Iako je jedan od najboljih fudbalera Mančester Sitija, Edin Džeko bi na ljeto mogao da napusti redove "građana" i preseli se u tabor Borusije iz Dortmunda za 17 miliona funti.

Navodno se u redovima aktuelnog prvaka Engleske sprema čistka i među fudbalerima koji će da napuste "Itihad" je i reprezentativac BiH, koji je u subotnjem porazu od Sautemptona (1:3) postigao 12. pogodak u Premijer ligi. Iako je najbolji strijelac Sitija u prvenstvu, prema pisanju "The Mirrora", Džeko će na ljeto put Njemačke i to u redove "milionera". Sjajni napadač se na Ostrvo i preselio iz Bundes lige iz Volfsburga. Navodno se trener Dortmunda Jirgen Klop dao u potragu za kvalitetnim napadačem, koji će da zamijeni Roberta Levandovskog, koji odlazi na kraju sezone, a u Džeki vidi idealno rješenje. Jedini problem u realizaciji ovog transfera je visina plate koju Džeko ima sada u redovima Sitija, a ona iznosi oko 120.000 funti, koliko ne može da dobije u Dortmundu.

Da će Siti morati nešto da mijenja moglo je da se vidi u porazu od Sautemptona, nakon kojeg su se "građani" skoro sigurno oprostili od odbrane titule. Siti za gradskim rivalom Mančester junajtedom zaostaje devet bodova i ima utakmicu više, a do kraja je ostalo još 12 kola.

Menadžer Sitija Roberto Manćini je za poraz okrivio mladog golmana Džoa Harta, koji nije imao svoj dan u ovom susretu. Italijanski stručnjak je istakao da golman nije u formi u posljednjih nekoliko nedjelja.

"Džo je napravio previše grešaka za nas. Nije bio dovoljno dobar. Drugi gol je bio njegova velika greška. Nije to ništa čudno s obzirom na to da je napravio nekoliko grešaka ove godine", rekao je Manćini i zatim dodao: "Razočaran sam našom igrom. Nismo igrali dobro, a primili smo gol kakav nisam vidio u životu. To je to i sada možemo samo čestitati Sautemptonu na pobjedi. Mislim da je ovo naša najgora utakmica u posljednje dvije ili tri godine. Sada imamo možda deset odsto šanse da odbranimo titulu."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije