Fudbal

Dušan Tadić prelomio: Više neće igrati za Srbiju

Dušan Tadić prelomio: Više neće igrati za Srbiju
Foto: Tanjug / AP | Dušan Tadić prelomio: Više neće igrati za Srbiju

​Srpski fudbaler Dušan Tadić više neće igrati za Srbiju, kako prenose mediji u Srbiji.

Fudbalska reprezentacija Srbije ubuduće će igrati bez kapitena Duće.

Mediji po Srbiji su ovu vijest plasirali, ali se čeka zvanična objava ili od igrača ili od Fudbalskog saveza Srbije.

Razlozi za sada nisu zvanično poznati, ali može se naslutiti da je sve "puklo" na Evropskom prvenstvu, kada je javno kritikovao odluke selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji ga nije stavio u prvu postavu za meč sa Engleskom, a potom i za odlučujući meč sa Danskom.

Vidjelo se poslije meča Srbija-Danska da je Tadić utučen, ali i da mu je "na vrh jezika" da svašta kaže javno pred kamerama, ali se "ugrizao za jezik" i ostao nedorečen, na ivici suza.

Kap koja je vjerovatno prelila čašu je ničim izazvano prozivanje selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija u intervjuu koji je dao tokom "ekskurzije" na finale Evropskog prvenstva, kada je na pitanje o Hariju Kejnu između redova udario na Tadića.

"Meni je još jedan detalj sa sinoćne utakmice ostavio jak utisak, a to je izlazak iz igre Kejna i Morate. Dva kapitena, dva lidera svojih reprezentacija. Nijedan gest, ni najmanja reakcija koja bi narušila duh u ekipi. Odlaze na klupu, pružaju podršku. To su stvari na kojima svi moramo da učimo. Nema sujete i prevelikog ega, svi su su službi kolektiva i pobeda je svima zajednički cilj" rekao je Piksi, a nema sumnje da je ovim mislio upravo na kapitena Srbije, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije