Fudbal

Dug Partizana 55-60 miliona evra, biće "kresanja" plata

Dug Partizana 55-60 miliona evra, biće "kresanja" plata
Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr | Danko Lazović

Član Privremenog organa fudbalskog kluba Partizan Danko Lazović izjavio je danas da dug "crno-bijelih" iznosi 55 i 60 miliona evra.

"Prema Partizanu se odnosilo nedomaćinski. Dok sam ja ovde, insistiraću da se ovo nikada više ne desi. Ja ne mogu da dam odgovor da ćemo u januaru da budemo jači. Ne znamo kako će biti sutra ujutru. Između 55 i 60 miliona je dug. Kako i koga da dovedemo. I šta ćemo još naći. Potrebno nam je vreme da ustanovimo probleme i da pomognemo Partizanu da opstane. Jer je ugrožen na današnji dan", rekao je Lazović na konferenciji za medije poslije sednice Privremenog organa Partizana.

Lazović je juče izabran za člana Privremenog organa Partizana. Na čelu ovog tijela se nalazi Rasim Ljajić.

"Partizan isplaćuje 319 plata, 55 fudbalera, 33 igrača stipendista, ostalo su radna zajednica i ljudi zaposledni u ostalim oblastima. Ne možemo da uštedimo na radniku koji radi za teren za 500-600 evra, ali moramo da 'krešemo' plate. Za sportski sektor će Predrag Mijatović i Danko Lazović da vide kakva je situacija i postoji li šansa za uštede, tu je godišnje za plate igrača 10 miliona evra", naveo je Ljajić i dodao:

"Moraćemo da štedimo svuda gde je moguće i da to bude socijalno pravednije. Ne mogu svi teret krize da snose. Ne možete da smanjite platu nekome ko ima 500 evra, a neko ko prima 10.000 evra, neće biti mnogo oštećen. Radi se o osetljivim stvarima i ljudskim sudbinama, nećemo nikoga da oštetimo. Ne možemo ljudima koji boluju od teške bolesti da kažemo da pije čaj od nane. Moramo da promenimo model i ponašanje, ako hoćemo da se klub stabilizuje".

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije