Fudbal

Duarte: Verujem u tim, svi će osetiti moć "Marakane"

Duarte: Verujem u tim, svi će osetiti moć "Marakane"
Foto: FK Crvena zvezda | Duarte: Verujem u tim, svi će osetiti moć "Marakane"

Fudbaleri Crvene zvezde dočeukuju Benfiku u četvrtak od 18.45 časova u premijernoj utakmici novog formata Lige šampiona.

Očekivanja pred duel sa portugalskim timom je iznio je i napadač Crvene zvezde, Bruno Duarte.

‍„Benfika uvek angaužuje odlične igrače i zato će ovo biti još jedna dobra sezona za njih. To su odlični i izvrsni fudbaleri, uvek su bili jedna ekipa koja je imala kvalitetan tim i prirodno je da će biti ovo teška utakmica za nas. Igrao sam protiv njih prethodne sezone, na Lužu koji je sjajan stadion sa odličnom atmosferom. Ipak smo uspeli da pobedimo. Važno je da i u sutrašnjoj utakmici budemo ujedinjeni i damo maksimum na terenu. Svestan sam našeg kvaliteta, igra se 11 na 11 i verujem u trijumf“, rekao je Duarte.

Uporedio je uslove u srpskom i portugalskom šampionatu. 

„Razlika između liga u Portugalu i Srbiji, pored ekipa koje se takmiče, je nivo koji je tamo mnogo viši, igrača takođe, veći broj stadiona, atmosfera i to zaista puno pomaže. Nivo takmičenja je mnogo veći, takođe i Srbija ima odlične igrače, tako da u tom pogledu i nije neka razlika. Što se klubova tiče, Zvezda je ogroman klub isto koliko i Benfika. Imaju sjajnu istoriju, razlika je u investicijama i uslovima, ali najviše se pitaju fudbaleri. Mi pružamo maksimum i igramo na najvešem mogućem nivou. Razlika u pogledu na klubove nije toliko velika“, kazao je Duarte.

Navijače vidi kao dodatnu motivaciju za uspjeh protiv portugalskog tima.

„Naši navijači nam dosta pomažu, oni nas podižu kada nam je to neophodno. Kada započne utakmica već osećamo dobru energiju i smatram da sve ekipe koje dolaze osećaju taj ambijent koji je za nas sjajan. To moramo da iskoristimo kao dodatnu motivaciju“, istakao je Duarte.

Ne razmišlja o svom učinku, važna je timska igra.

„Naravno, napadači žive od golova. Mi radimo dobar posao, odlično treniramo i siguran sam da ćemo ostvariti dobar rezultat. Njihovi napadači mi ne smetaju, u mojim mislima je samo da ćemo mi pobediti, nezavisno od toga da li ću ja postići gol. Daću od sebe maksimum, a ukoliko budem imao priliku, nadam se doprineti timu pogotkom“, poručio je Duarte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije