Fudbal

Dinamo vida rane protiv Monaka

Dinamo vida rane protiv Monaka
Foto: Tanjug/AP/Arhiv | Dinamo vida rane protiv Monaka

Svoj je zadnji maksimirski mandat ovjenčao s pet osvojenih bodova u grupnoj fazi Lige prvaka, a nova iskušenja čekaju večeras, pet godina nakon zadnje evropske jeseni s „plavima“.

Novi Dinamov strateg Nenad Bjelica večeras u 21 sat povešće prvake Hrvatske u dvoboj drugog kola Lige prvaka i dočekati razigrani Monaco koji je na startu takmičenja svladao Barselonu sa 2:1 i koji nakon šest kola dijeli vrh tabele francuske lige sa pet pobjeda i jednim remijem. Monako ima jednak bodovni učinak kao Pari sen Žermen.

„Radujemo se novom dvoboju Lige prvaka u Zagrebu, spremni smo, uglavnom su svi igrači na raspolaganju“, naglasio je trener Bjelica i dodao:

„Izostat će ozlijeđeni Luka Stojković i Samy Mmaee, još uvijek je neizvjesno stanje s Kevinom Theophileom. Svi ostali su spremni i orni. Naravno, prvenstvena pobjeda protiv Lokomotive vratila nam je samopouzdanje i dobro raspoloženje. u međuvremenu smo regenerirali momčad i spremni dočekujemo utakmicu. Protiv Lokomotive smo odigrali dobro ne samo rezultatski nego i energetski, na terenu smo primijenili sve ono o čemu smo pričali dan prije i na sam dan utakmice, momčad je radila sve ono što smo i zahtijevali. Naravno da je pritom poraslo samopouzdanje i kod trenera i kod igrača, samo se nadam da ćemo to pokazati i u srijedu na terenu“.

Bjelica je govorio i o stilu igre Monaka i načinu kojim mu se suprotstaviti.

„Morat ćemo biti vrlo gusti, oni igraju sustavom 4-2-2-2, s dvojicom napadača, a kad je tu Takumi Minamino onda igra povučenu špicu, ali jak je i puno napada prostor. Isto to izgleda u sustavu s 4-2-2-2 s uskim krilima i visoko dignutim bekovima. Imaju jako dobru tranziciju, vrlo su brzi igrači, u obrani fizički moćni, spoj su mladosti i iskustva. Suprotstavit ćemo se momčadi koja trenutačno u prvenstvu dijeli prvo mjesto s PSŽ i to sve govori o njenoj kvaliteti. Od svojih igrača samo očekujem da pruže svoj maksimum. A ako u svim segmentima igre odradimo svoj maksimum, vjerujem u uspjeh“, smatra Bjelica.

Za fudbalere Dinama večerašnji ogled biće prilika da se koliko toliko iskupe za debakl iz prvog kola kada su na gostovanju kod Bajerna poraženi sa 2:9. Upravo je taj poraz košta posla sada već bivšeg trenera Sergeja Jakirovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije