Fudbal

Dijego Simeone: Ovaj format nas tjera da pobijedimo

Dijego Simeone: Ovaj format nas tjera da pobijedimo
Foto: Tanjug/AP | Dijego Simeone: Ovaj format nas tjera da pobijedimo

Trener fudbalera Atletika iz Madrida Dijego Simeone izjavio je da je zadovoljan ishodom utakmice protiv Lajpciga.

Fudbaleri Atletika pobijedili su u četvrtak Lajpcig rezultatom 2:1, u meču prvog kola Lige šampiona, a Madriđani su do trijumfa došli u 90. minutu.

"Ovaj format nas tjera da pobijedimo, remi je od male koristi. Potpuno sam zadovoljan, utakmica je bila jako dobra. To bih rekao i sa neriješenim rezultatom. Igrali smo na različite načine i sa različitim igračima. Igrači su to dobro protumačili i dobili smo bitnu utakmicu. Desilo se ono što smo zamislili, kontrolisali smo 80 odsto utakmice", rekao je Simeone poslije meča.

Na pitanje da li se u nekom trenutku uplašio da će pobeda izmaći, Simeone je imao spreman odgovor.

"Videli ste kakav smo pristup imali. Počeli smo napadački, jer smo znali da će oni izaći u sistemu 4-2-2-2, što nam je dalo prostor sa Koreom, Alvarezom i Grizmanom. Vidio sam da u drugom poluvremenu možemo da izvršimo još veći pritisak sa drugim igračima. Konor ima noge, Lino nam je dao svježinu, Serlot veće prisustvo u kaznenom prostoru. Bili smo jači i napadali smo više. Gol je bio rezultat toga".

Grizman je ponovo bio u prvom planu i odigrao je odličan meč.

"On je najsrećniji. Potreban nam je takav. Uvijek je bio neko ko pravi razliku, radi drugačije stvari. Potrebno nam je da ga ekipa više podrži kako bi bio i više prisutniji u igri", zaključio je Simenone.

Klub iz Madrida će u nedjelju gostovati protiv Rajo Valjekanu u šestom kolu španske lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije