Fudbal

Despotović na debiju donio veliki bod Borcu protiv Zrinjskog

Despotović na debiju donio veliki bod Borcu protiv Zrinjskog
Foto: HŠK Zrinjski | Despotović u debiju donio veliki bod Borcu protiv Zrinjskog

Fudbaleri Zrinjskog i Borca podijelili su bodove u velikom derbiju 6. kola Wwin lige BiH nakon što su večeras u Mostaru odigrali 1:1.

Zrinjski je sada na 10 bodova iz četiri utakmice, a Borac ima sedam iz četiri meča.

Zrinjski je dugo vodio, ali je bod Banjalučanima donio Đorđe Despotović koji je pogodio u 86. minuti.

Učesnik grupne faze Lige konferencija u prvom pravom ispitu ove sezone u domaćem takmičenju uspio je da ostvari pozitivan rezultat na možda i najtežem gostovanju.

Borac je bio nešto bolji na startu meča. U 12. minuti Kulašin je bio u šansi nakon jedne odbijene lopte, ali je slabo reagovao. U 25. minuti Banjalučni su tražili penal nakon što je pao Grahovac, ali Peljto je uz konsultacije sa VAR sobom odlučio da nema elemenata za jedanaesterac.

Kada se činilo da aktuelni šampion kontroliše utakmicu, Zrinjski je poveo u 29. minuti. Karolina je očajno reagovao, bio je neodlučan za jednu loptu, sve je to pratio Josip Ćorluka koji trese mrežu gostiju. Gol je poremetio Banjalučane koji do kraja prvog dijela nisu ozbiljnije zaprijetili Mariću.

I u nastavku dosta nervozna i tvrda utakmica bez velikih prilika. Borac je imao nešto veći posjed, ali nikako nije mogao da ozbiljnije zaprijeti. Domaći su bili konkretniji. U 64. minuti Posavec je mogao odlučiti pobjednika, ali je šutirao tik pored gola. Mladen Žižovič je mijenjao u nastavku, a jedan od novajlija Ogrinec 68. minuti šutirao iz prve, ali neprecizno.

U finišu meča Zrinjski je zatvorio sve prilaze golu i čuvao prednost, a onda je uslijedio šok. Ogrinec je centrirao s lijeve strane, a Despotović lijepo pogodio. Sjajan debi za napadača Borca.

U narednom kolu Borac igra novi veliki derbi, a u goste mu dolazi vodeće Sarajevo. Zrinjski će na megdan Željezničaru.

Inače, u prvoj današnjoj utakmici Sloga je u Doboju savladao Široki Brijeg sa 1:0 (Vidić). Poredak: Sarajevo 13, Posušje 11, Željezničar 10, Zrinjski 10, Široki Brijeg 8, Radnik 7, Borac 7, Velež 5, Sloga 5, Igman 4, Sloboda 2, GOŠK 0.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije