Fudbal

Desetkovani "orlovi" večeras protiv oslabljenih Španaca

Desetkovani "orlovi" večeras protiv oslabljenih Španaca
Foto: FSS | Desetkovani "orlovi" večeras protiv oslabljenih Španaca

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras u Kordobi protiv Španije meč 4. kola Lige nacija.

Selektor Dragan Stojković najavio je meč sa ekipom sa kojom su njegovi puleni u prvom kolu prošlog mjeseca remizirali u Beogradu.  

„Svi porede tu utakmicu koju smo odigrali nerešeno. Tačno je da smo defanzivno bili dosta dobro organizovani. Nekada svesno, nekada taktičke zamisli, a nekada zbog protivnika. To se i desilo u Beogradu. Španija je ekipa koja dominira u posedu protiv svake ekipe. Tu se otvara prostor da iskoristite momente kada protivnik stoji visoko i u tim kontra udarima možete biti opasni. Možete da igrate i drugačije protiv njih, ali pitanje je kako će to izgledati. I mi i oni imamo dosta problema. Ako vam nabrojim igrače koji nisu sa nama, znaćete o čemu govorim. Da li će biti slična ili ista. Zavisi od mnogo faktora..“, rekao je Dragan Stojković Piksi.

Činjenica da se utakmica protiv Španije igra u drugačijim okolnostima u odnosu na onu u Beogradu, imajući u vidu da je meč na Marakani došao u trenutku nakon Evropskog prvenstva, a da meč u Kordobi dolazi nakon što je zaustavljen prvak Evrope, pa pobijeđen stari dužnik Švajcarska. Sve to neće po riječima selektora uticati na promjenu stava, taktike, plana i pripreme. Naravno, želje, ambicija ostaju iste.

„Iskreno, nema velike razlike u pripremi. Ono što je do nas, do mene, da dam informacije igračima o protivniku, da izanaliziramo svi probleme, da ih popravimo. Da se trudimo da se potvrđujemo u ovom rasporedu utakmica. Najvažniji nam je odnos prema igri. Sve ekipe imaju problema sa povredama. Španija ima veliki broj igrača koji nisu spremni. Isto tako i Srbija ima svojih problema. Ako vidite da ne možemo da računamo na Vlahovića, Lukića, Sergeja, Ilića, Živkovića, Babića, Veljkovića… Svi se suočavamo sa tim problemima. Španija je velika fudbalska zemlja koja ima veliki broj odličnih igrača. Švajcarska?  Nema lepše stvari nego kada pobedite. Zasluženo smo dobili samopouzdanje pobedom nad Švajcarskom. U ovom momentu najvažnije je da se prikupi potrebna energija u fizičkom smislu. Imaćemo večeras video analizu naše igre protiv Švajcarske i Španije protiv Danske… Sutra u podne finalna analiza. Učinićemo sve da se pripremimo najbolje. Niti dozvoljavam euforiju, niti padam u depresiju. Razmišljamo o promenama. Promena u smislu osveženja“, istakao je Piksi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije