Fudbal

Denis Ćorić pred Zrinjski: Meni je bitno da dres natopimo znojem

Denis Ćorić pred Zrinjski: Meni je bitno da dres natopimo znojem
Foto: FK ŽELJEZNIČAR | Denis Ćorić pred Zrinjski: Meni je bitno da dres natopimo znojem

Fudbaleri Željezničara u subotu će na stadionu „Grbavica“ u jednom od derbija 7. kola WWin lige BiH dočekati Zrinjski.

Susret je najavio šef struke, Denis Ćorić koji očekuje da njegovu puleni daju maksimum u meču koji će poslužiti i kao proslava 103. rođendana kluba.  

„Ovu priliku koristim da čestitam 103. rođendan klubu. Sigurno da mi je zadovoljstvo što sam dio toga. Znate i sami da je velika odgovornost. Sutra nas čeka utakmica sa Zrinjskim, svi znamo ko su i šta su oni. Osam puta prvaci. Ekipa koja je slagana dugi niz godina, a u svojim redovima ima dosta ozbiljnih igrača, tu prije svega mislim na ofanzivni dio. Radi se o dobroj ekipi. Znate i sami, uvijek sam fokusiran na svoju ekipu. Mi radimo dosta dobro, momci se dižu i hvataju konce te automatizme. Nema povrijeđenih. Ima udaraca kod nekih momaka, ali sve je okej“, rekao je Denis Ćorić i dodao:

„Kada čovjek radi, uvijek želi najbolje. Kada sam došao, pokušali smo svi zajedno ići stepenicu po stepenicu. Da može bolje, može, uvijek. Doći će i kriza, svi mi znamo kako je to u nogometu. Ubacit cu jednu šalu: Zadnju utakmicu smo igrali protiv GOŠK-a u mojoj Hercegovini. Imao sam priliku da odem do kuće, tu je blizu, da ponesem malo zimske jakne. Tako da… Malo pročitajte između redaka da sam samo ljetnu robu ponio u Sarajevo. Uživamo u svemu, momci rade odlično“.

On je naglasio da je svaka utakmica najvažnija i da nema laganih rivala.

„Svaka naredna utakmica je najvažnija. Samo smo fokusirani na nju. Rekao sam momcima da od njih tražim da, kada utakmica završi, svi jedni drugima možemo pogledati u oči. Žele nas pobijediti, kao i mi njih. Meni je bitno da dres natopimo znojem. Nekad će rezultat patiti, ali utakmicu pripremam kao i svaku dosad. U naredne dvije utakmice bio bih zadovoljan sa šest bodova. Takav sam u životu, pobjednik sam u duši, a kako će to biti“, istakao je Ćorić i nastavio:

„Nema lakih utakmica. Uživam u tome svemu i radujem se tim utakmicama. Željo je postao lovina. Vjerujte mi da ćemo mi biti, ako Bog da uz malo sreće, sve bolji i bolji i da ćemo se potući sa svim tim ekipama. Svjesni smo mi i nedostataka i svega, ali slobodno mogu reći da smo udarili dobar temelj. Možemo se potući sa svima“

Utakmica se igra u subotu od 20:45 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije