Fudbal

Denis Ćorić pred Sarajevo: Sve osim poraza je dobar rezultat

Denis Ćorić pred Sarajevo: Sve osim poraza je dobar rezultat
Foto: FK ŽELJEZNIČAR | Denis Ćorić pred Sarajevo: Sve osim poraza je dobar rezultat

Fudbaleri Željezničara će u okviru 8. kola WWin lige Bosne i Hercegovine sutra gostovati Sarajevu.

Utakmicu je najavio šef struke „plavih“ Denis Ćorić.

„Očekivanja su uvijek velika. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu. Sarajevo igra u dobroj formi, a i mi smo u dobrom ritmu. No, nema nikakvog pravila, jedna je utakmica, naboj, tako i sutra. Očekujem trkački dobru i agresivnu utakmicu i da pokušamo napraviti pozitivan rezultat. Znam da neće biti lako. Kolega Zekić je to dosta dobro posložio. Možemo biti zadovoljni i sa Željom. Da je moglo biti bolje, moglo je, ali idemo probati odigrati jednu mušku i čvrstu utakmicu“, poručio je Denis Ćorić.

On se dotakao i očekivanja kada je riječ o krajnjem rezultatu.

„Sve osim poraza je dobar rezultat. Ova dva dana smo pokušali resetovati ekipu i resetovati utakmicu. Razgovarali smo i jučer u analizi. Momcima nemam šta zamjeriti. Momci su željeli. Najbitnije je da mi u svlačionici možemo pogledati u oči jedni drugima. Svjestan sam kao trener da ništa ne može preko noći. Iskreno, neke stvari su mi prebrzo došle u ekipi Želje. Znamo šta je bilo prošle godine. Ova dva-tri dana do derbija smo se resetirali, pričali, momci su svjesni. Idemo odigrati hrabro i muški, pa ćemo vidjeti“, smatra Ćorić.

Ovo će biti njegov prvi derbi na trenerskoj klupi.

„Ponosan sam da mogu biti najvećeg derbija u BiH. Normalan sam čovjek koji se priprema kao za svaku drugu utakmicu. Nikakvog pritiska, uživam u svemu. To želim prenijeti na igrače. Bit će ovakvih utakmica još. Čast mi je što sam dio ovog svega. Nadam se da će sutra svi akteri pokazati pravi, istinski derbi, da svi zajedno izađemo sretni. Kakav će rezultat biti, vidjet ćemo svi“, istakao je Ćorić i dodao:

„Nije lako promijeniti preko noći neke stvari. To se radi jedan-dva prelazna roka. Svjestan sam svega, svih stvari. Mogu samo reći da će Željo biti dobar. Ne samo ovu utakmicu, nego općenito u dogledno vrijeme, ali treba malo vremena. Fokusiran sam na svoju ekipu. Želim da budemo dobri i rastrčani, smatra trener sarajevskog kluba“.

Utakmica se igra u srijedu od 20:30 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije