Fudbal

Čelsi bi mogao praviti Tuhela od blata

Čelsi bi mogao praviti Tuhela od blata
Foto: Flickr | Čelsi bi mogao praviti Tuhela od blata

​Grem Poter je doživio novi šamar od Pepa Gvardiole, Mančester Siti je sinoć sa pola snage savladao Čelsi rezultatom 4:0 i plasirao se u narednu rundu FA kupa. Izgleda da bi "Plavci" mogli od blata praviti Tuhela.

Čelsi je tako upisao drugi vezani poraz od Sitija u razmaku od četiri dana i to sa gol razlikom 0:5. 

Ako ste zaboravili, Siti i Čelsi su se sastali i u septembru, kada je Poter tek naslijedio Tomasa Tuhela, u Liga kupu, a Gvardiola je i na tom meču slavio rezultatom 2:0.

U prevodu, Poter je na prva tri susreta protiv Gvardiole izgubio sva tri i nije postigao nijedan gol, a primio je sedam. 

A sada da premotamo kasetu malo unazad, samo do sezone 2020/21 kada je Tomas Tuhel zamijenio Frenka Lamparda. U prva četiri mjeseca na klupi Čelsija, Tuhel je čak tri puta "razbijao" Gvardiolu, uključujući i finale Lige šampiona u Portu 2021. godine kada je bilo 1:0. 

Tuhelov Čelsi je pobijedio Siti u FA kupu 1:0, potom na "Etihadu" u Premijer ligi 2:1 i onda je na red došla najslađa i najveća pobjeda u finalu Lige šampiona golom Kaija Haverca.

Navijači Čelsija su govorili da će vlasnici praviti Tuhela od blata, Nijemac je otjeran u septembru poslije nekoliko loših rezultata, a prošle sezone je igrao dva finala i oba izgubio nesrećno na penale, od Liverpula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije