Fudbal

Ceh za neuspjeh neće platiti samo Stojković, sprema se još jedan otkaz

Ceh za neuspjeh neće platiti samo Stojković, sprema se još jedan otkaz
Foto: Tanjug/AP | Ceh za neuspjeh neće platiti samo Stojković, sprema se još jedan otkaz

Ceh za neuspjeh na Evropskom prvenstvu će prvi da plate selektor Dragan Stojković Piksi i generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović. Njima će uskoro biti uručena rješenja o otkazima.

Iako je nedavno potpisao novi ugovor do 2026. godine, Stojković će biti smijenjen zbog cjelokupno loše slike koju je Srbija ostavila na kontinentalnoj fudbalskoj smotri.

“Orlovi” su takmičenje završili kao jedna od najlošijih ekipa na prvenstvu.

Nijedna pobjeda, dva boda, samo jedan postignut gol, slab i spor fudbal, izgubljen autoritet nad pojedinim reprezentativcima… Sve to je stvorilo lošu liku o učešću "orlova" na EP.

Otkaz Stojkoviću će biti izglasan na Izvršnom odboru FSS koji čine Branislav Nedimović, Janoš Žemberi, Sandra Sremčević, Branko Zečević, Dejan Delević, Marko Zdravković, Nebojša Živanović, Dragan Simović, Vladan Gašić, Aleksandar Mihailović, Zoran Ignjatović, Ljubiša Tumbaković, Dragomir Lazović i Vladimir Petrović, prenosi Mozzart Sport.

Ostaje da se vidi način rastanka između FSS i Piksija s obzirom na važeči ugovor prema kojem ima platu od 100.000 evra mjesečno i u slučaju otkaza mu sleduje 10 plata. Može doći do sporazumnog raskida saradnje, a može i da se ide na arbitražu.

Žurnal piše da je Piksi već na ime premija za plasman na EP zaradio bonus od 1.298.000 evra mimo mjesečnih zarada.

Pored Stojkovića, FSS će napustiti i generalni sekretar Jovan Šurbatović kojem će, takođe, biti izglasano nepovjerenje. Njemu se na odgovornost pripisuje serija propusta među kojima je jedan od upečatljivijih bio odlazak reprezentacije u Njemačku avionom na kojem je bila zastava Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije