Fudbal

Borac sa igračem više slomio otpor Veleža

Borac sa igračem više slomio otpor Veleža
Foto: FK Borac | Borac sa igračem više slomio otpor Veleža

Fudbaleri banjalučkog Borca savladali su večeras Velež u utakmici 1. kola WWin lige BiH sa 2:1.

Ovim susretom je konačno kompletirana prva runda bh. šampionata a u pitanju je duel koji je trebao da bude odigran u avgustu ali je odgođen zbog nastupa "crveno-plavih" na međunarodnoj sceni.

Novi termin je bio u sepetembru ali uslijedilo je novo odgađanje i to na zahtjev Banjalučana zbog toga što je trebao da nastupi bez šestorice prvotimaca koji su u to vrijeme imali reprezentativne obaveze.

Prvo poluvrijeme na Gradskom stadionu nije pružilo golove ali uprkos tome nije bilo nezanimljivo.

Mostarci su već u 2. minutu mogli da povedu kada je golman Filip Manojlović napravio veliku grešku ali na njegovu sreću to ofanzivni vezista Veleća Mihael Mlinarić nije pretvorio u gol.

Ovo kao da je uozbiljilo domaču ekipu koja je krenula angažovanije prema golu gostiju Đorđa Despotovića i Sandija Ogrineca ali golman Veleža Tomislav Duka svaki put je bio na visini zadatka.

Minut prije isteka regularnih 45 minuta gosti su ostali sa igračem manje jer je Vedo Vehabović isključen zbog prekršaja nad Ogrinecom. Ovo je kapitenu Veleža bio drugi karton pošto je žuti karton dobio u 18. minutu meča.

Šok na Gradskom stadionu desio se u 53. minutu a opet je slabost pokazala zadnja linija Borca.

Neoprezan je bio Savo Šušić koji je traljavo vratio loptu golmanu Manojloviću a Milak je iskoristio neočekivani poklon presjekao pas i loptu spremio je u mrežu.

Nekoliko minuta kasnije trener Borca Mladen Žižović uveo je u igru Stojana Vranješa i Dinu Skorupa a ovaj prvi mu se odužio golom za 1:1 u 60. minutu. Bio je ovo 250. meč iskusnog Vranješa u matičnom klubuu svim takmičenjima.

 

Imao je Borac više loptu u svoj posjedu ali Velež je uprkos igraču manje, konstantno prijetio kada god bi mu se ukazala prilika. Jedna takva bila je ona u 64. minutu kada je nakon slobodnog udarca nastala gužva ispred gola domaćih.

Osam minuta prije isteka 90 minuta Ogrinec je na novu asistenciju Erere doveo Borac u vođstvo od 2:1 što je bio i konačan rezultat ovog duela.

Borac 16. oktobra igra meč protiv Igmana a 24. oktobra ga čeka duel 2. kola Konferencijske lige kod Apoela u Nikoziji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije