Fudbal

Borac dočekuje PAOK: Grčki šampion pada u Banjaluci

Borac dočekuje PAOK: Grčki šampion pada u Banjaluci
Foto: FK Borac | Borac dočekuje PAOK: Grčki šampion pada u Banjaluci

Ponoviti igru kao u Solunu, ali uz bolji konačni rezultat želja je fudbalera Borca uoči večerašnjeg revanša drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv PAOK-a.

Grčki šampioni na Gradski stadion u Banjaluku stižu sa minimalnom prednošću od 3:2, koju su ostvarili prošle sedmice na stadionu "Tumba". Zbog sankcija UEFA odranije, Grci neće imati podršku svojih navijača u Banjaluci, a već ranije rasprodani stadion obećava da će "crveno-plavi" večeras imati odličnu podršku na putu do novog podviga.

"Nadam se da ćemo pokazati sličnu igru kao što imali u Solunu, ali da će rezultat biti drugačiji. U tom segmentu nismo bili zadovoljni u prvom meču. Mogao bih ponoviti ono što sam rekao prije prve utakmice da nam niko ne može oduzeti snove, nadu, vjeru i htijenje, a možda je falila samo jedna riječ: inat, da pokažemo da možemo parirati jednom zaista velikom klubu. PAOK je i dalje apsolutni favorit, ali u ambijentu Gradskog stadiona želimo da pokažemo još više i da napravimo prvoklasno iznenađenje - da izbacimo grčkog šampiona", rekao je Mladen Žižović, šef stručnog štaba Borca.

On je naglasio da je njegova ekipa čvrsto na zemlji i neće podleći euforiji koja opravdano vlada u Banjaluci uoči jedne od najznačajnijih utakmica. Atmosfera u ekipi je odlična.

"Osjetimo euforiju na svakom koraku. To je pozitivno, ali to ne želimo u svlačionici. Svjesni smo svojih mogućnosti, ali i kvaliteta protivnika koji, bez obzira šta ko mislio i kako na to gledao, u Banjaluku ipak dolazi sa prednosti od jednog gola. Na nama je da dobru atmosferu i zalaganje pretvorimo u dobar rezultat", dodao je Žižović.

Ono što je takođe pozitivno uoči meča je da će stručni štab na raspolaganju imati sve igrače.

"Nemamo povrijeđenih ni kažnjenih. Forma se iz sedmice u sedmicu podiže, kao i kvaliteta naše igre, što nije lako s obzirom na promjene u stručnom štabu i igračkom kadru", dodao je Žižović.

Nadu i vjeru u dobar rezultat ne skriva ni napadač "crveno-plavih" Jovo Lukić. Rekao je da se nada da će Borcu poći za rukom nešto što nijedan klub u BiH nije dosad učinio, a to je da će izboriti prolaz u treće kolo kvalifikacija Lige šampiona.

"Nema sumnje da nas čeka teška utakmica, ali smo u Solunu pokazali da i mi imamo kvalitet. Ako ponovimo pristup kao u prvom duelu, možemo ostvariti pozitivan rezultat. Igra u prvoj utakmici nam je dodatno podigla samopouzdanje i ulila dodatnu nadu i vjeru da timskim duhom i dobrom igrom možemo napraviti iskorak. Nadam se da ćemo proći velikog protivnika i uraditi ono što do sada nije nijedan klub iz Bosne i Hercegovine - domoći se trećeg kola kvalifikacija", rekao je Jovo Lukić.

Utakmica između Borca i PAOK-a igra se večeras s početkom u 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije