Fudbal

Bivši fudbaler Arsenala uhvaćen sa 60 kg kanabisa

Bivši fudbaler Arsenala uhvaćen sa 60 kg kanabisa
Foto: X | Bivši fudbaler Arsenala uhvaćen sa 60 kila kanabisa

Džej Emanuel-Tomas (33), nekadašnji fudbaler Arsenala uhapšen je i optužen za uvoz droge nakon što je na aerodromu Stansted zaplijenjen kanabis u vrijednosti od 600.000 evra.

Emanuel-Tomas je uhvaćen dok je drogu pokušavao krijumčariti u dva kofera, koja su u Veliku Britaniju stigli letom iz Bangkoka 2. septembra.

Kako je objavila Nacionalna kriminalistička agencija (NCA), u dva kofera koja su pripadala aktuelnom napadaču škotskog Geenock Mortona, pronađeno je 60 kilograma kanabisa.

Oficiri NCA-a su nakon toga pritvorili fudbalera kojeg je svojevremeno javno hvalio legendarni Arsen Venger, nekadašnji trener Arsenala koji je Emanuel-Tomasu predviđao sjajnu karijeru i rekao da od njega očekuje velike stvari, prenosi Klix.ba.

Sada je napadač optužen za "uvoz droga B klase".

 

Tridesettrogodišnjak je zadržan u pritvoru i trebao bi se danas pojaviti pred prekršajnim sudom u Karlajlu, a zajedno sa Emanuel-Tomasom uhapšene su i dvije žene stare 28 i 32 godine.

Emanuel-Tomas je ponikao u Arsenalu, ali je za prvi tim Topnika odigrao samo pet mečeva, da bi kasnije karijeru gradio u Čempionšipu. U drugom rangu engleskog fudbala igrao je za Ipsvich, Blekpul, Kardif, MK Dons, QPR i Bristol Siti, a danas je član škotskog drugoligaša Mortona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije