Fudbal

Bh. fudbalerke u dobrom raspoloženju dočekuju Portugal

Bh. fudbalerke u dobrom raspoloženju dočekuju Portugal
Foto: N/FS BiH | Bh. fudbalerke u dobrom raspoloženju dočekuju Portugal

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Trening centru Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici i počela pripreme za utakmice kvalifikacija za EURO 2025. sa Portugalom i Sjevernom Irskom.

Izabranice Selvera Hodžića su jutros odradile prvi trening. Ovo okupljanje će propustiti Lidija Kuliš, dok je umjesto nje poziv upućen Elmi Smajić. Novo ime u A timu je i U19 reprezentativka Tasnem Dizdarević.

Nadu u pozitivan rasplet ovih kvalifikacija za igračice bh. selektora Selvera Hodžića dale su dvije zadnje utakmice, protiv Malte, koje su odigrane prije nešto više od mjesec dana. “Zmajice” su u gostima ubilježile trijumf rezultatom 1:0, a onda i u Zenici nakon preokreta s 2:1 pa su s te dvije pobjede na tabeli i preskočile Sjevernu Irsku, od koje su u 2. kolu poražene u Zenici s 1:3.

„Mislim da su tokom prva dva okupljanja igračice mogle malo bolje da upoznaju mene, a i ja njih. Protiv Malte smo vidjeli neki pomak u igri, ali cijeli pristup je na jednom vrhunskom nivou i moramo tako nastaviti te da budemo još bolji. Svi imamo neka očekivanja, ali ovu energiju iz prošlog okupljanja želimo da prenesemo na ovu sedmicu te da dobro radimo i učvrstimo naš temelj“, kazao je selektor Hodžić.

Na tabeli Grupe 3 vodi Portugal sa 12 bodva, BiH ima 6, Sjeverna Irska 4 i Malta 1 bod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije