Fudbal

Ovog vikenda bez fudbala u NS Federacije BiH

Ovog vikenda bez fudbala u NS Federacije BiH
Foto: N/FS BiH | Ovog vikenda bez fudbala u Federaciji BiH

Nogometni/Fudbalski savez BiH donio je odluku o odgađanju svih utakmica koje su se ovoga vikenda trebale igrati nu takmičenju Nogometnog saveza Federacije BiH.

Odluka o odgodi utakmica donesena je nakon što je opštine Kiseljak, Fojnica, Jablanica, Konjic i Kreševo u noći između četvrtka i petka pogodilo snažno nevrijeme koje je izazvalo poplave i klizišta u kojima su zabilježene ljudske žrtve i velika materijalna šteta. Novi termini odgođenih utakmica biće određeni naknadno. 

"N/FS BiH izražava duboko saučešće porodicama svih koji su izgubili svoje voljene u katastrofalnim poplavama koje su pogodile našu zemlju. Sa bolom i tugom pratimo vijesti o broju žrtava i razarajućim posljedicama koje su zahvatile brojne zajednice. NS/FS BiH stoji na raspolaganju svima koji su pogođeni ovom tragedijom i pruža podršku u ovim teškim trenucima. Naš Savez, zajedno sa sportskom zajednicom, spreman je pomoći u sanaciji šteta i pružanju neophodne pomoći svim ugroženim stanovnicima. Solidarni smo sa svim građanima Bosne i Hercegovine, a posebno sa onima koji su najviše pogođeni ovim prirodnim nepogodama. U ovim trenucima važno je da ostanemo jedinstveni i da zajedno, kroz zajednički napor i podršku, pomognemo obnovi pogođenih područja i vratimo normalan život tamo gdje je najteže. NS/FS BiH poziva sve članove naše sportske zajednice da, u skladu sa svojim mogućnostima, pruže podršku ugroženima, te pokažu solidarnost i zajedništvo", saopštio je N/FS BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije