Fudbal

Barselona traži zamjenu za Levandovskog

Barselona traži zamjenu za Levandovskog
Foto: Twitter / Printscreen | Barselona traži zamjenu za Levandovskog

​Fudbalski klub Barselona vjeruje u Roberta Levandovskog, ali biološki sat čini svoje i uprava mora da razmišlja o alternativama.

Kako prenose katalonski mediji, napadač Lila, Džonatan Dejvid, je u orbiti Barselone.

Kanađanin je u posljednjoj godini ugovora, što znači da narednog ljeta može da dođe kao slobodan igrač, ali i možda već na zimu za sitno obeštećenje.

U pitanju je jedan od najkonstatnijih napadača u Francuskoj u protekle četiri godine, a tek mu je 24. 

Ako pogledamo ukupne brojke, golove i asistencije, prošle sezone je imao ukupno 33, pretprošle 30, a prije toga 19 i 17. 

Ove sezone dao je sedam golova i upisao dvije asistencije na 11 utakmica, što znači da bi i ove mogao da ispuni lagano uspješnu kotu. Ako se sve sabere, za Lil je već upisao 191 nastup, što znači da se ne povređuje i da igra po skoro 45-50 utakmica godišnje, a dao je 91 gol i dodao 20 asistencija.

On je u Lil stigao iz Genta ljeta 2020. godine za 27 miliona evra, neće potpisati novi ugovor, tako da bi Francuzi mogli da pristanu na sniženu cijenu da zarade barem nešto u zimskom prelaznom roku.

Ipak, on se nalazi i na meti pojedinih premijerligaša, tako da ostaje da vidimo i da li će prihvatiti da bude alternativa, a potom i potencijalna dugoročna zamjena Robertu Levandovskom, prenose "Sportske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije