Fudbal

Barselona odbila sumanutu cifru za Jamala

Barselona odbila sumanutu cifru za Jamala
Foto: Tanjug/AP | Barselona odbila sumanutu cifru za Jamala

Predsjednik Barselone, Đoan Laporta, otkrio je zanimljivu informaciju u klupskom podkastu, navodeći da je klub ovog ljeta odbio ponudu od čak 250 miliona evra za jednog od svojih najtalentovanijih igrača, Lamina Jamala.

Vijest je potvrdio i poznati fudbalski insajder Fabricio Romano, koji je dodao da je ponuda stigla od PSŽ-a, i to prije nego što je zvanično počeo ljetnji prelazni rok.

Laporta nije skrivao divljenje prema mladom fudbaleru.

"Kolika bi tek sada bila Jamalova vrednost, nakon što je osvojio Evropsko prvenstvo i postao jedan od najtraženijih igrača na svijetu?"

Sa samo 17 godina, Jamal je prošle sezone postao standardni član prvog tima Barselone i imao je ključnu ulogu u pohodu reprezentacije Španije na evropsku titulu.

Da je Barselona prihvatila ovu ogromnu ponudu, Jamal bi postao najskuplji fudbaler u istoriji. Trenutno taj rekord drži Nejmar, kojeg je PSG 2017. godine doveo iz Barselone za 222 miliona evra, aktivirajući otkupnu klauzulu.

Jamalov brz uspon i fantastične partije samo su dodatno učvrstili Barselonu u odluci da ga zadrži u svojim redovima, uprkos basnoslovnim sumama koje stižu sa svih strana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije